Kent Ekonomileri Forumu Ilimizde Gerçeklestirildi

AK Parti Ekonomi Isler Baskanligi tarafindan 81 ilde baslatilan Kent Ekonomileri Forumu için ilimizde bir çalistay ve toplanti düzenlendi.

 Kent Ekonomileri Forumu Ilimizde Gerçeklestirildi

Demosan Otel’de gerçeklesen toplantinin açilisinda konusan AK Parti Il Baskani Kerim Dereli, “Ülkeler ekonomik etkilesimi hizlandiracak ve destekleyecek çalismalar yaparak kentlerin lokomotif olma islevini gerçeklestirmektedir. Her kent kendi öz yeteneklerini kesfederek mukayese üstünlüklerine dayanan sürdürülebilir bir kalkinma stratejisiyle diger kentlerden farkini ve farkindaligini ortaya koymak durumundadir. Kent ekonomileri forumunun amaci kentlerin ekonomik kalkinmasina imkan saglayacak ve hükümetimizce desteklenecek her kentin özel, vizyonel en az bes proje olustumaktir. Kent Ekonomisi platformunun genel amaci kentlerin birer sosyo ekonomik merkezler haline dönüstürecek, kentleri ihtisaslasmaya tesvik edecek, kentlerin potansiyellerini belirleyecek ve harekete geçirecek. Rekabet kapasitesinin insasina yardimci olacak. Kent markalari, kimlikleri olusturmaya zemin teskil edecek. Ekonomik vizyon, perspektif hedeflerini gelistirmektir” dedi.

Dereli, Karaman’daki istikametlerinin ise “Yeni Karaman, güçlü Karaman ve öncü Karaman olacak. Türkiye’nin ve Karaman’in kurumsal yapisal anlamda reformlari kalici hale gelecek. Bunun için Türkiye’nin dört bir yaninda kalkindirmamiz gerekiyor. Kalkinma Ajanslariyla, sivil toplum kuruluslari ve Ticaret Sanayi Odalarimizin yaptigi çalismalarla bir takim projeler ortaya çikmaktadir. Bunlar yapilirken Hükümetimiz isadamlarina hazirladiklari projeleriyle her zaman destek çikacaktir” diye konustu.
Dereli’nin konusmasinin ardindan Marka kentler olusturulmasi için yapilabilecekler konusunda bir sunum gerçeklestirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284