KKTC Maliye Bakani Karaman’da Ata Topraklarini Gezdi

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere beraberindeki heyetle Türkiye’ye gelen KKTC Maliye Bakani Ersin Tatar, atalarinin göç ettigi Karaman’i da ziyaret etti. Belediye Baskan Yardimcisi Haci Osman Ünüvar tarafindan karsilanan konuk Bakan Tatar, ilimizi gezerken Karaman’a hayran kaldi.

KKTC Maliye Bakani Karaman’da Ata Topraklarini Gezdi
Belediye Baskan Yardimcisi Haci Osman Ünüvar, Kale Sosyal Tesisleri’nde karsiladigi Maliye Bakan’i Ersin Tatar’a Karaman ve Belediye çalismalari hakkinda bilgi verirken, Vali Murat Koca’da kaledeki tesislere gelerek konuk bakanla sohbet etti. 
KKTC’den Karaman’ selam getirdigini ve Karaman’da olmaktan mutluluk duydugunu kaydeden Bakan Ersin Tatar, kökenlerinin Karaman bölgesinden oldugunu söyledi. Küçüklügünden beri büyük bir özlemle Karaman’i görmek istedigini bildiren Bakan Tatar, tarihi ve kültürel bagliliklarin önemine degindi.
Bakan Tatar, 441 yil önce büyük mücadelelerle kurulan KKTC’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin son yillardaki basarilariyla Dogu Akdeniz’de Türk ulusunun bir onuru haline geldigini belirterek, “Burayi yasatmak ve güçlendirmek ekonomik anlamda kendi ayaklari üzerinde durabilen bir yapi ortaya çikarmak hepimizin ortak bir mücadelesidir. Bu baglamda Türkiye Cumhuriyeti ile gerçekten çok önemli bir ekonomik program var su anda ve basariyla uygulanmaktadir. Ben bu vesile ile Türk hükümetine çok tesekkür etmek istiyorum. Büyük bir özveri ve fedâkarlik yapiliyor. Büyük bir basarinin da baslangici olarak ben bunu degerlendiriyorum. Yapisal bozukluklarin oldugu KKTC’de adim adim dogru noktaya dogru gidiyoruz. Bütün bu basarilarla kendimizi dünyada daha iyi anlatmak durumundayiz. Onun için bu gayretlerimiz her geçen gün daha da artmaktadir. Büyüyen ve güçlenen Türkiye Cumhuriyeti’nin önü açik olsun” diye konustu.
Türkiye’de yasanan terör olaylarini kinayan konuk Bakan, Türkiye’de yasanan her terör saldirisinda Kibrisli Türklerin de büyük üzüntü içine girdigini dile getirdi. Ak Parti hükümetinin Türkiye’den Kibris’a su götürme projesinin asrin projesi oldugunu vurgulayan Bakan Tatar, suyun Kibris’a akmasiyla Kibris’in çevresinin, tarimin ve turizmin degisecegini ve insanlara hayat verecegini söyledi.
KKTC Maliye Bakani Ersin Tatar, beraberindeki heyet ve Baskan Yardimcisi Haci Osman Ünüvar ile birlikte; Karaman Kalesi, Tartan Evi, Çesmeli Kilise, Hürrem Dayi Evi ve Aktekke Camii’ni gezerek inceleme firsati buldu. Mader-i Mevlâna türbesinde dua eden konuk bakan son olarak Milli Egitim Bakani Ömer Dinçer’in baba ocagindaki kardesi Ishak Dinçer ve babasi Duran Dinçer’i de ziyaret ederek Karaman’dan ayrildi. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284