Konuk, “AK Parti Yenilenerek Ve Güçlenerek Yoluna Devam Edecek”

Güne Karaman’da görev yapan basin mensuplariyla bir araya gelerek baslayan AK Partili Adaylar Recep Konuk ve Recep Seker, Karaman’da gerçeklestirilecek yeni projeler ve seçim çalismalarinin degerlendirildigi toplantinin ardindan Ziraat Odasi’nda üreticiler ve çiftçilerle bulustu. Adaylar daha sonra sirasiyla Tarim Il Müdürlügü, Emniyet Müdürlügü, Soförler ve Otomobilciler Odasi, Il Saglik Müdürlügü yetkilileri ve çalisanlarini da ziyaret etti. Yogun geçen seçim çalismalarinin son duragi Çoglu Köyü Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi oldu. Çoglulularin yogun ilgi gösterdigi programda adaylar 1 Kasim seçimleri için partilerine destek istedi.

Konuk, “AK Parti Yenilenerek Ve Güçlenerek Yoluna Devam Edecek”

AK Parti Karaman Milletvekilleri ve 26’nci Dönem Milletvekili Adaylari Recep Konuk ve Recep Seker, seçim çalismalarini sürdürüyor. Adaylar güne parti il teskilati tarafindan düzenlenen programda Karaman’da görev yapan basin mensuplariyla bir araya gelerek basladi. Konuk ve Seker’in yani sira Il Baskani Nazmi Ünlü, Merkez Ilçe Baskani Ahmet Akça, Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Il Genel Meclisi Baskani Celalettin Güngörer, Il Kadin Kollari Baskani Ümit Gülin Göksoy, Il Gençlik Kollari Baskani Fatih Selek, SKM Baskani Mesut Soyfidan ve partililerde katildigi toplantida, Karaman’a yapilan çalismalar ve yeni projeler anlatildi. Seçim çalismalarinin da degerlendirildigi toplantida adaylar basin mensuplarinin sorularini da yanitladi.
Ak Parti’nin Tarim Alanindaki Vaatleri Anlatildi
Recep Konuk ve Recep Seker, düzenlenen basin toplantisinin ardindan partililerle birlikte Karaman Ziraat Odasi’ni ziyaret etti. Ziyarette, AK Parti’nin 1 Kasim seçim beyannamesinde çiftçiler ve üreticilere yönelik yer alan konular konusuldu. AK Parti’nin iktidarda oldugu günden bu yana stratejik bir sektör olarak gördügü tarim ve gida alaninda köklü degisimlere ve ilklere imza atildigini ifade eden Recep Konuk, Türkiye’nin AK Parti hükümetleri döneminde dünyanin yedinci büyük tarim ekonomisine sahip oldugunu söyledi. Yeni dönemde de tarim politikalarinin basariyla uygulanmaya devam edilecegini belirten Konuk, “Basbakanimiz Sayin Ahmet Davutoglu’nun da seçim beyannamemizde açikladigi gibi yemde ve gübrede KDV’nin kaldirilacak olmasi önemli bir adimdir. Yine beyannamemizde tarim ve gidaya yönelik yer alan konulardan kisaca bahsedecek olursak, genç çiftçilerimize proje karsiligi 30 bin lira karsiliksiz destek verilecek, isletme büyüklügü 5 dekar altindaki meyve, sebze, süs bitkisi, itri-tibbiaromatik bitki yetistiriciligi yapan çiftçilere destekleme ödemesi yapilacak, çiftçilere seralarinin modernizasyonu için faizsiz kredi verilecek, yine maliyetleri düsürmek amaciyla seralara ticarethane elektrik fiyati yerine sulama suyu elektrik fiyati uygulanacak, sertifikali üretim yöntemlerine önem verilecek, tarim sigortalarinin kapsami genisleterek yayginlastirilacak, arazilerini büyütmek isteyen ehil mirasçilara kredi imkânlari saglanacak, çiftçilerimizden arazilerini birlestirmek suretiyle büyük ölçekli tarim isletmeleri olusturanlara özel destekler verilecek, süt ve et üretiminde sözlesmeli model gelistirilecek. ürünlerini lisansli depolarda muhafaza eden üreticilere kira destegi saglanacak. Bu ve daha bir çok yeniligi beraberinde getirecek gelismelerle hedefimiz, dünyada ve bölgesinde tarim alaninda söz sahibi bir ülke olmaktir” dedi.
Konuk, “Lisansli Elma Depoculugunu Destekliyoruz”
Ziraat Odasi’nda konusulan bir diger konu ise lisansli elma depoculuguydu. Karaman Ziraat Odasi Baskani Recep Muglu, lisansli elma depoculugunun Karaman’a çok sey kazandiracagina inandigini belirterek, bu sayede elma borsasini Karaman’da tutabileceklerini söyledi. Muglu ayrica Karaman çiftçisine yaptiklari katkidan dolayi Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Seker’e tesekkür etti. Recep Konuk ise lisansli depoculukla ilgili çalismalari yakindan takip ettiklerini ve bu konuda yapilacak çalismalara her türlü katkiyi sagladiklarini ve saglamaya da devam edeceklerini söyledi.
Çoglululardan Ak Partili Adaylara Destek Sözü
AK Partili Adaylar Recep Konuk ve Recep Seker, Ziraat Odasi ziyaretlerinin ardindan sirasiyla Tarim Il Müdürlügü, Emniyet Müdürlügü, Soförler ve Otomobilciler Odasi, Il Saglik Müdürlügü yetkilileri ve çalisanlarini da ziyaret etti. Konuk ve Seker, aksam saatlerinde ise Çoglu Köyü Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi’nde Çoglulularla bir araya geldi. Yagan yagmura ragmen katilimin yogun oldugu toplantida adaylar birer konusma yaparak partilerine destek istedi. AK Parti’nin 2 Kasim sabahi tek basina iktidara gelecegini ifade eden Recep Seker, ülke genelinde yapimi devam eden ve yeni baslanacak projelerle Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulasacagini belirtti. Karaman’da saglik alaninda yapilacak çalismalari da degerlendiren Seker, Karaman’a Tip Fakültesi kazandirilmasi için baslatilan çalismalarda önemli mesafeler aldiklarini ve en kisa sürede ileri teknoloji ve imkanlarin yer aldigi hastaneye kavusacaklarini söyledi. Seker, Çoglulu hemsehrilerinin bundan önce oldugu gibi 1 Kasim seçimlerinde de kendilerini destekleyeceklerinden emin olduklarini kaydetti ve partilerine destek istedi. Recep Konuk ise Çoglu Köyü Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi’nde yaptigi konusmada ülkenin koalisyon hükümetlerinden çok çektigini bunu daha çok gençlere anlatmak gerektigini ifade ederek, “Karaman ve ülkemiz yenilenecek ve daha da güçlenerek AK Parti ile yoluna devam edecektir” dedi. Toplantinin sonunda Çoglulular adaylarla fotograf çektirerek 1 Kasim seçimlerinde destek sözü verdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284