Konuk: Geçmisi Degistiremeyiz, Dün Dünde Kaldi. Ama Bugünü ve Yarini Sekillendirebiliriz

AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Baskani Recep Konuk, yeni yil nedeniyle bir mesaj yayinladi.

Konuk: Geçmisi Degistiremeyiz, Dün Dünde Kaldi. Ama Bugünü ve Yarini Sekillendirebiliriz

Konuk, mesajinda, “Milletimizin bugününü ve yarinini sekillendirme kararliligindan asla taviz vermeyen saglam bir irademiz ve genis bir ufkumuz var. 2023 Vizyonu ile o vizyon çerçevesinde çizilen somut hedefler bu iradenin siyasette ve devlet yönetimindeki tezahürüdür. 2053 ve 2071 vizyonu milletimizin gelecegi için tasidigimiz heyecan ve o parlak gelecekteki ufuk çizgimizin menzilinin göstergeleridir” dedi.
Mesajinda, “Kökü engin tarihinden beslenen, dallari gelecege uzanan bir siyasi heyet olarak biz degistiremeyecegimiz geçmisten, yani ülkemizin, siyasi, ekonomik ve sosyal hayattaki tecrübelerinden sadece gelecegi kurgularken dersler çikariyor, gelecege yürürken attigimiz adimlarin saglam zemine basmasi için istifade ediyoruz” diyen Konuk, açiklamasini söyle sürdürdü;
“Biz sunu biliyoruz, geçmise takilip kalmak “keske” ile baslayan konusmalar, pismanliklar, kaçan firsatlar ve o keskelerle dolu bir gündem ile sonuçsuz kisir tartismalar demektir. Bizim ülkemizin pismanliklar ve kaçan firsatlara odaklanarak ve enerjisini geçmisin muhasebesine harcayarak kaybedecek zamani yok. Bizim ülkemizin önünde her gün ve her yeni yil yeni firsat kapilari aralaniyor. Biz degistiremeyecegimiz geçmisin ezberlerini tekrarlamak yerine, siyasete kazandirdigimiz yeni dil ve yeni hedefler ile gelecegin hesabini yapmaya odaklandigimiz için yillardir o firsat kapilarini milletimiz için zorluyoruz. Yeni firsat kapilarinin açilmasini sagliyor, her yeni güne her yeni yila bir öncekinin üzerine yeni bir seyler eklemis olarak ve yeni bir seyler eklemek için basliyoruz. Dün geçmiste kaldi, yarin ise bizim elimizde diyerek yola çikinca nelerin degistiginin veya degisebileceginin ispati ülkemizin yakin tarihindedir. Siyasi krizlerle gelecege yatirim yapamayan bir Türkiye manzarasindan, istikrar içinde 2023’ün,2053’ün, 2071’in planlarini yapan bir Türkiye’ye uzanan degisim bu yaklasimin sonucudur. Milletinin refah ve zenginligini arttirmak için hamle üstüne hamle yapan bir Türkiye, gelecegi sekillendirme iradesinin devlet idaresine kattigi farktir. Duble yollari, hizli trenleri, uzaklari yakin eden milletin her ferdine açilmis havaalanlari, herkesin birinci sinif vatandas kabul edildigi hastaneleri, 13 yilda katlanan üniversitelerinde daha çok evladina yüksekögrenim veren, evlatlari okula baslarken kitaplarini masasinda hazir bulunduran, onlarin gelecege daha nitelikli hazirlanmasi için daha önce çarçur edilen kaynaklari egitime aktaran, engellisine, yaslisina, kimsesizlerine sahip çikan, sosyal devlet anlayisiyla yoklugu yok eden, merkezine insana hizmeti alan sefkat devleti yaklasimi yeni siyaset dilinin ve gelecegi kurgulayan siyasetin eseridir.”
21.YÜZYIL TÜRK ASRI OLACAK-
Ülke olarak bizim yeni bin yila girerken “21 inci yüzyil Türk asri olacak” gibi büyük bir iddialari oldugunu ve süphesiz bir iddiayi ortaya koymanin, bir hedef belirlemenin önemli oldugunu, ancak bu iddianin sadece dilemek ve istemekle gerçeklesmeyecegini vurgulayan Konuk sunlari söyledi;
“Büyük iddia veya hedeflere ulasmak için azim, çaba, emek, kararlilik ve mutlaka ama mutlaka gelecegi sekillendirme iradesi gerekir. Yeni bin yila baslarken herkesin zikrettigi o taze baslangiç ve temenni cümlelerinden kendisine pay çikararak ve o temenni ve beklentilere samimi bir sekilde yürekten inanarak yola çikan AK Kadrolar, milletimizin tarihinde demokrasi ve kalkinma eksenli yeni bir dönemi baslatti. Bu yeni dönemde geçmisin ezberleri ile kaliplarindan beslenen ve ülkemize ayak bagi olan prangalardan kurtuldukça, milletimizin gelecek yürüyüsünde hizina hiz kattigini tecrübe ettik. O tecrübeden güç alarak diyoruz ki; daha çok üretmek, daha çok insanimizi is ve as sahibi yapmak, huzur ve güven ikliminin tüm ülkede yesermesini saglayarak, kisir çekismeleri geride birakip tüm enerjimizi kalkinma ve refahi arttirma mücadelesinde kullanmak konusunda yeni yüzyilin ilk diliminde üzerine düseni layikiyla yapmis bir siyasi heyet olarak biz adimlarimizi yavaslatan tüm prangalardan ülkemiz kurtulsun istiyoruz. Çünkü o prangalardan kurtulmadan bu yüzyili Türk asri yapma hedefinin gerçeklestirilemeyecegini biliyoruz. O prangalar var oldugu müddetçe gündemin soyut ve kisir tartismalarin hâkimiyetinde sekillendigini görüyor ve yarinlarimizi ilgilendiren somut meselelere siranin gelemeyecegini de biliyoruz.”
GELECEGE YÖNELIK BÜYÜK IDDIALARIMIZ VAR-
AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarim, Orman ve Köyisleri Komisyonu ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Baskani Recep Konuk, Mehmet Akif’in “Sizi bir aile efradi yaratmis Yaradan; Kaldirin ayrilik esbabini artik aradan.” dizelerindeki anlayisi hâkim kilmak istediklerini vurguladi ve, “Birligimizi, kardeslik hukukumuzu, yasam tarzlarimizi, inançlarimizi ilgilendiren tartismalari geride birakip, daha çok üretmek, gençlerimizi ve çocuklarimizi daha iyi egitmek, yasam standartlarini daha yukari tasimak konusunda yapilacaklari düsünmeli ve düsünebilmeliyiz” diyerek, mesajini su sözlerle bitirdi;
“Türk asri yapma iddiasiyla basladigimiz bir asirda bir yili daha geride birakiyor, gelecege dogru bir adim daha atiyoruz. Koydugumuz dogru hedefler ve gelecege yönelik büyük iddialarimiz var. O hedeflere ulasmak ve demokrasisi daha güçlü, zenginligine zenginlik katmis daha müreffeh, dünya milletler ailesi içinde daha kudretli bir Türkiye iddiamizi gerçeklestirmek için kaybedilecek zamana tahammülümüz yok. Gelecege yürürken geçmise takilma lüksümüz de yok. 2002’den bu yana oldugu gibi 2016 ve sonrasindaki her yilin, her taze baslangicin bizim ülkemizin bizim milletimizin tarihinde kazanilmis yillar olarak yazilmasini diliyorum. Dün oldugu gibi yarinlarda da kalkinma ve refah yolunda üzerimize düseni eksiksiz ve tam yaparak, milletimizin müreffeh gelecegini sekillendirme konusunda kararlilikla çalismaya devam edecegimizi belirterek tüm hemsehrilerimizin ve milletimizin yeni yilini kutluyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284