Lütfi Elvan’dan Önemli Açiklama

Ilimiz milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, herkese seslenerek, 236 milyon Avro’dan payimizi almak için projelerinizi bir an önce verin dedi.

Lütfi Elvan’dan Önemli Açiklama

Elvan açiklamasinda, ilimizde kurulan Kirsal Kalkinma koordinatörlügünün (IPARD) tarim ve hayvancilik sektörünün kalitesini arttirmaya yönelik olarak Türkiye’nin AB’ye uyum sürecinde hibe fonlarinin dagitilmasini hedefledigini ve bu kapsamda %65’e varan hibe destekleri verdigini belirtti. Hibelerin;
Hayvancilik isletmeleri,
Et ve süt ürünlerini isleme tesisleri,
Meyve ve sebze isleme ve depolama tesisleri,
Balikçilik isleme tesisleri,
Aricilik, süs bitkileri ve tibbi aromatik bitkiler,
Yerel ürünler ve el sanatlari,
Kirsal turizm,
Kültür balikçiligi yetistiriciligi alanlarindaki desteklemeleri kapsadiginin altini çizdi.
Elvan, bu hibelerden kamu tüzel kisilikleri hariç tüm çiftçi, esnaf, sanayici, birlik ve kooperatiflerimizin faydalanabileceklerine de özellikle vurgu yapti.
Bu meyanda TKDK Karaman Il Koordinatörlügü’nün de içerisinde yer aldigi 42 Il Koordinatörlügünün basvuru çagri ilanina çiktigi bilgisini veren Elvan, bu çagri için tahsis edilen hibe miktarinin yaklasik 236 milyon Avro oldugunu açikladi. Karaman Il Koordinatörlügü’nün çikmis oldugu bu ilk çagri döneminin, 15-Subat 15-Mart 2013 tarihleri arasini kapsadigini söyleyerek bu tarihler arasinda projelerin verilmesi gerektigine özellikle dikkat çekti.
Elvan, sözkonusu hibe programina halkimizin teveccüh göstermesini ve her türlü destek ve yardim için il koordinatörlügümüz uzmanlarindan bilgi alinabilecegini belirterek bu sayede ilimize ciddi miktarda hibe desteginin girmesinin ve istihdam artisinin önünün açilacagini da sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284