Meclis 1 Temmuz`da Tatile Giriyor

TBMM Genel Kurulu, 20`si uluslararasi anlasma olmak üzere 27 düzenlemeyi bu hafta yasalastirdiktan sonra tatile girecek

Meclis 1 Temmuz`da Tatile Giriyor
AK Parti Grup Baskanvekili Mustafa Elitas, gazetecilere yaptigi açiklamada, Genel Kurul'da bu hafta 27 düzenlemenin yasalasmasinin ardindan Meclis'in tatile girebilecegini söyledi. 
TBMM Genel Kurulu'nun tatil öncesinde yogun gündemle çalisacagini anlatan Elitas, 1 Temmuz'da yürürlüge girecek olan Türk Ticaret Kanunu'nda degisiklik yapan tasarinin yarin Genel Kurul'da ele alinacagini ve tasarinin bitimine kadar çalisilacagini, görüsmeleri yarim kalan devlet sirri, sezaryenle ilgili düzenlemenin içinde bulundugu Saglik Bakanligi ve bagli kuruluslarin teskilat ve görevleri hakkinda KHK'da degisiklik yapan tasari, ''torba teklif'', Harp Akademileri Kanunu'nda degisiklik öngören yasa teklifi'nin Meclis tatile girmeden önce yasalastirilacagini kaydetti. 
Elitas, Lübnan'da UNIFIL kapsaminda görev yapan Türk askerinin görev süresinin, 5 Eylül 2012 tarihinden itibaren bir yil daha uzatilmasini öngören Basbakanlik Tezkeresi'nin 29 Haziran Cuma günü Genel Kurul'da görüsülecegini kaydetti. 
Uluslararasi anlasmalarin onaylanmasini içeren 20 yasa tasarisinin da Meclis tatile girmeden yasalasmasini istediklerini belirten Elitas, ayrica Çarsamba günü Komisyon'da ele alinacak olan Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) Kanunu'nda degisiklik öngören kanun tasarisinin da çikarilacagini söyledi. 
Elitas, ''Bu tasarilar için Meclis Cuma ve Cumartesi günü de çalisacak. Bitmemesi halinde 1 Temmuz Pazar günü için de çalisma karari alinacak ama gruplarla görüsmemizde Cumartesi tatile girilmesi konusunda mutabakat olustu. Tatili erteleyecek yeni bir düzenleme gelmesini beklemiyoruz '' dedi. 
Suriye ile ilgili gelismeler nedeniyle Meclis'in açik tutulmasi yönünde bir talep gelmedigini belirten Elitas, Genel Kurul'da konuyla ilgili bir genel görüsme yapilmasinin da planlanmadigini belirtti.
Kaynak: Aksam

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284