MHP Konya Milletvekili Kalayci, Bakan Eroglu’na Sariveliler HES’i Sordu

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Mustafa Kalayci Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu görüsmeleri sirasinda Çevre ve Orman Bakani Veysel Eroglu’na ilimize bagli Sariveliler ilçesinde yapimina baslanan HES baraji çalismasi hakkinda tespit edilen usulsüzlüklere yasal islem yapilip yapilmadigini sordu.

MHP Konya Milletvekili Kalayci, Bakan Eroglu’na Sariveliler HES’i Sordu

Milletvekili Kalayci’nin Bakan Eroglu’na sordugu soru ve Bakan Eroglu’nun verdigi yanit söyle;
Mustafa Kalayci “Karaman Sariveliler'e bagli Dumlugöze'de yapilan HES çalismasi Burasi, yabani hayatin dogal olarak kaldigi nadide yerlerden birisi, mutlaka görme imkâniniz da olmustur. Burada bir HES çalismasi var ve burada ormanlarin tahrip edildigine dair bize yogun sikâyetler iletildi. Hatta, oradaki köylünün yollari da kullanilmaz hâle geldiginden cenazelerini bile götüremez duruma düstüler. Kisin eylem de yapmislardi. Ben, bu konuda ne yapiyorsunuz, bu ormanlari, yaban hayatini koruma adina yapilan bir çalisma var mi diye sormustum. Cevabinizda "Bu sikâyetler bir komisyon marifetiyle arastirilacak" diyorsunuz. "Bölgedeki orman alanlari Ermenek Orman Isletme Müdürlügümüzce korunmakta olup tespit edilen usulsüzlükler hakkinda önümüzdeki mevzuata göre yasal islem yapilmaktadir" diyor. Bu konuda yapilan bir sey oldu mu bugüne kadar, onu soruyorum”
Çevre ve Orman Bakani Veysel Eroglu, “Karaman Ili, Sariveliler Ilçesi, Dumlugöze, Koçasli, Daran Köylerinden geçmekte Ermenek çayi üzerindeki HES tesisi çalismalari, ÇED raporu ve yasal izinler dogrultusunda yapilmaktadir. Orman alanlarinda yapilan tüm çalismalar, verilen izin kapsaminda olup; mevzuata ve ormancilik teknigine aykiri bir husus yoktur. Il özel idaresinin yetki ve sorumlulugunda olan köy yollan, ulasima açik olup trafige kapali yol bulunmamaktadir. Bu bölgede yaban hayatinin korunmasi ile alakali olarak her hangi bir koruma alani ilan edilmemekle birlikte; yaban hayatinin korunmasinda Idaremizin gereken hassasiyeti göstermektedir”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284