MHP Merkez Ilçe Baskani Ünüvar: Basbakan, Karamanoglu Mehmet Bey`in Kemiklerini Sizlatti

Basbakan Ahmet Davutoglu geçtigimiz günlerde, partisinin grup toplantisinda yaptigi konusmada, MHP, Kürtçe üzerinden sanki Türkçe`ye sahip çikiyormus gibi davranarak bazi yerleri tahrik ediyor. Kimse bize Türkçe dersi vermesin, biz Karamanoglu Mehmet Bey`in diyarindaniz. O Türkçe`yi biz biliriz, biz konusuruz, dünyaya biz yayariz` ifadelerini kullanmisti.

MHP Merkez Ilçe Baskani Ünüvar: Basbakan, Karamanoglu Mehmet Bey`in Kemiklerini Sizlatti

Iste o ifadelere Karamanoglu Mehmet Bey’in memleketi Karaman’dan sert cevap geldi. Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Merkez Ilçe Baskani Mahmut Ünüvar, ‘’Türkiye Cumhuriyeti Basbakani olan bir sahsin, Türk milletinin gözü önünde güzel Türkçemize paralel bir dil arayisinda oldugunu anlatir cümleler kurmasi verilen ve daha da verilecek olan tavizleri açikça göstermektedir” dedi.
Ünüvar açiklamasinda, “Basbakan Diyarbakir'da 'güzel Türkçemizi güzel Kürtçemizle kardes kilmaya geldik' diyerek, açilim süreciyle nelerin feda edilecegini anlatmak istemistir. Bu konusmanin bütünü biz Karamanlilari üzdügü gibi özellikle bu garabet yüklü sözlerine Karamanoglu Mehmet Bey gibi bir Türkçe asigini etiketlemesi oldukça endiselendirmistir.
Bulundugu bölgeye göre sekillenen bir üslup acaba ne kadar dogrudur? Alkis almak düsüncesiyle her gittigi yerde karsisindakinin rengine girmek, dilini konusmak mecburiyetinde midir? Yabanci ülkelerle de müzakereler böylemi yürütülüyor? Aslinda tarih iyi okundugunda, Karamanoglu Mehmet Bey’in iste tamda böyle bir ortamda yani ana dilin, Türkçe'nin karsisina mahalli düzeyde bir dilin çikarilmasini milli birlik ve bütünlük açisindan sakincali buldugu için o fermani yazip uygulattigi görülür. PKK'ya sirinlik yapacagim derken milli haysiyet ve mahseri vicdanla bir kez daha ters düsülmüstür. Davutoglu, dogdugu ve büyüdügü topraklara mühür vuran ve rahmet, minnetle andigimiz Karamanoglu Mehmet Bey'in kemiklerini sizlatmistir. Aslolan Genel Baskan Devlet Bahçeli gibi Ankara’da da, Tunceli’de de ‘Ne Mutlu Türküm’ diyebilmektir. Iste o zaman Karamanoglu Mehmet Bey minnetle ve sükranla yâd edilmis olur” dedi.
 (Haber Merkezi)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284