Milletvekili Elvan: Dünyada Ve Türkiye’de Kadinin Önemi Çok Büyük Bir Güç

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Baskani ve ilimiz Milletvekili Lütfi Elvan, Meclisin tatile girmesiyle birlikte seçim bölgesi Karaman’a gelerek halkla ve sivil toplum kuruluslariyla bir araya geliyor.

Milletvekili Elvan: Dünyada Ve Türkiye’de Kadinin Önemi Çok Büyük Bir Güç
Elvan, Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi tarafindan düzenlenen bir programa katildi. Programda katilimcilarin çogunlugunun kadin olmasindan büyük mutluluk duydugunu belirterek, dünyada ve Türkiye’de kadinin öneminin çok büyük bir güç oldugunu söyledi.
Oda Toplanti Salonundaki programa Elvan’in yani sira Sosyal Güvenlik Kurumu Il Müdürü Yasar Yilmaz, Iskur Il Müdürü Kenan Ates, Oda Baskanlari ve çesitli kurslara katilan hanimlar katildi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Ahmet Yenilmez burada yaptigi konusmada, Elvan’a Karaman’a yapilan yatirimlardan ve esnafa verdigi destekten dolayi tesekkür etti.
Tüm dünyada kadinin önemli bir güç oldugunu, ancak Türkiye’de kadinin gücünün yeterince önemsenmedigini ifade eden Elvan, “Kadinin, ekonomiye, sosyal hayata ne kadar önemli katkilar saglayacagi belki tam olarak algilanamadi. Ama son 8-10 yildir özellikle kadinlarimiza yönelik çok degerli, çok önemli çalismalar yapiliyor. Türkiye’de kadinlarin is gücüne katilim oranlari asagi yukari yüzde 21-23 seviyesindeydi. Yani bunun anlami su. Is gücü piyasasinda olan çalisanlarin kadinlarin ancak beste birinin is gücü içerisinde oldugunu görüyorduk. Bugün bu oran yüzde 28’e yükseldi. Yani çalisabilir konumdaki her iki kadindan birisi çalisiyor. Basindan beri sizlerin egitim programlarinizi takip ediyorum. Bizim kadinimizin çok degisik alanlarda çok degisik vasiflara sahip olmasi gerekiyor. Biz ne kadar genis alanda bu tür egitim programlarina katilirsak topluma olan, ailemize olan, ilimize olan katkiniz da artar. Belki bugüne kadar siz yeterince önemsenmediniz. Ama gördügüm kadariyla kadin istihdaminin yaninda kadin isveren sayisinda da önemli ölçüde artis var. Buda Karaman için gurur verici bir durum. Sizler bu kadar hayatin içinde oldugunuz ve ilinize, ülkenize katkida bulundugunuz sürece bizde sizlere her türlü destegi vermeye devam edecegiz. Dünya çok hizli degisiyor. Biz bu degisime ne kadar hizli ayak uydurursak o kadar çabuk gelisir ve büyürüz. Bugün esnafimiz degisime ayak uydurmaya çalisan toplumun bireyleri haline gelmistir. KOSGEB bugün sanayiciden çok esnafa hizmet eder konuma geldi” dedi.
Elvan, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikalarda çalisan isçilere yönelik konut projesini hayata geçireceklerini söyleyerek, “Biliyorsunuz Organize’de çalisan isçilerin çogunlugu uzak bölgelerden geliyor. Bu insanlar için TOKI ile birlikte bir konut yapimina basliyoruz. Konutlarin yapilacagi alani belirledik. Bu yil içinde temelini atip hak sahiplerine kisa sürede teslim edecegiz. Ayni uygulamayi esnaflarimiz ve çalisanlari içinde gerçeklestirebiliriz” diye konustu.
Karaman’da kaybolmaya yüz tutmus meslekleri yasatmak için de bazi çalismalar yapilacagini da belirten Elvan, “Geleneksel ve tarihimizin, kültürümüzün bir parçasi olan bu sanat dallarini yasatmak için girisimlerde bulunacagiz. Çünkü hepimizin geçmisimize sahip çikmasi gerekiyor. 2013 yilinda turizm alaninda önemli bir atilim yapmayi hedefliyoruz. Karaman’i turizmle bulusturacagiz. Karaman artik turizmde de söz sahibi olan iller arasinda yerini alacak” dedi.
Elvan, 2008’de baslayan ekonomik krizin dünyanin birçok ülkesinde halen devam ettigini belirterek, “Bu kriz nedeniyle Avrupa ülkeleri birakin disariya olan borçlarini ödemeyi, kendi ülkesinde kamuda ve özel sektörde çalisan vatandasinin borcunu ödeyemez durumdadir. Avrupa suanda bir anlamda hasta adam konumunda. Dünya bu durumdayken bizimde ülke olarak tasarruflarimiza dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.
Program Esnaf Odalari Birligi Baskani Ahmet Yenilmez tarafindan Milletvekili Lütfi Elvan’a Karaman’a ve esnafa katkilarindan dolayi plaket verildi. Ayrica ilimizde istihdama katki saglayan çalismalar yapan Iskur Il Müdürü Kenan Ates ile Sosyal Güvenlik Kurumu Il Müdürü Yasar Yilmaz’a da Elvan tarafindan plaket takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284