Milletvekili Lütfi Elvan: “KMÜ, Saglam Adimlarla Ilerliyor”

Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Baskani Lütfi Elvan, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Yunus Emre Yerleskesini gezerek gelismeleri yerinde inceledi.

Milletvekili Lütfi Elvan: “KMÜ, Saglam Adimlarla Ilerliyor”
KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, üniversitenin gelisimi ve tamamlanmasi hedeflenen projeler hakkinda bilgi verdi.
Üniversiteyi hem finansal açidan hem de tüm etkinliklerinde destekleyecegini vurgulayan Lütfi Elvan, Egitim Fakültesinin kurulmasini memnuniyet ile karsiladiklarini, üniversitenin her alanda daha da gelisecegine yönelik umutlarinin oldugunu belirtti.
Yeni kurulmasina ragmen Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin saglam adimlarla ilerledigini belirten Lütfi Elvan, “Üniversitemizde henüz eksikliklerimiz var, ancak ayni dönemde kurulan diger üniversitelere göre Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi çok iyi durumda. 2011 yilinda üniversitemizde toplam dokuz binanin tamamlanmis olmasi fiziki yapilanma adina çok iyi bir gelisme. Elbette daha yapacak isler var. Mesela Mühendislik Fakültesinde Gida Mühendisligi Bölümünün kalitesini artirmak için isadamlarimizin önerilerini almaliyiz.” diye konustu.
Elvan, Havacilik Meslek Yüksekokuluna 2012-2013 egitim-ögretim yilinda ögrenci alinmasina baslanacagi müjdesini de verdi. Üniversite yönetiminin Havacilik Meslek Yüksekokuluna verdigi destege tesekkür eden Elvan; “Bu yil Havacilik Meslek Yüksekokuluna Kabin Hizmetleri ve Sivil Hava Ulastirma Isletmeciligi Bölümü adi altinda iki bölüm açilmasinin çalismalari tamamlandi, su anda YÖK onayi bekleniyor.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin üç yillik süre içerisinde fiziki gelisimi, personel alimi, bölüm ve ögrenci sayilarindaki artis konularinda açiklamalar yapti. Üniversitede çok degerli çalismalarla öne çikacak fakülteler kuruldugunu, bu fakültelerin gelismelerinin engellenmemesi amaciyla simdilik Tip Fakültesi kurulmasinin düsünülmedigini de sözlerine ekledi. Ayrica Merkezi Arastirma Laboratuarinda kisa süre içinde biyoteknoloji, tarimsal arastirma, gida, fizik ve kimya konularinda arastirmalarin gerçeklestirilecegini belirtti.
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi yerleskesinin her alanini gezen heyet, tamamlanan projeler ve yeni projeler konusunda görüs alisverisinde bulundu. Verimli geçen ziyaret, karsilikli iyi dileklerle son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284