Milletvekili Mevlüt Akgün Misafir Isçi Anitini Ziyaret Etti

Ak Parti Karaman Milletvekili ve Meclis Hukuk Komisyonu Üyesi Mevlüt Akgün temaslarda bulunmak için geldigi Hollanda`nin Rotterdam sehrinde Kasim ayinda dikilen Misafir Isçi Aniti`ni ziyaret etti.

Milletvekili Mevlüt Akgün Misafir Isçi Anitini Ziyaret Etti

Mevlüt Akgün'e Rotterdam Anakent Belediye Meclis Üyesi Zeki Baran ve Hollanda Karamanlilar Dernegi kurucularindan Ugur Sen Milletvekili eslik etti. Misafir Isçi Aniti düsüncesinin sahibi gazeteci Ömer Hünkar Ilik’tan anitla ilgili bilgiler alan Milletvekili Akgün’e ziyaretinin anisina, anit islemeli bir atki hediye edildi.
Babasinin da 1968-1988 yillari arasinda Hollanda’da misafir isçi olarak çalistigini ve 55 yas uygulamasindan yararlanarak dönüs yaptigini söyleyen Akgün, "Babami bir yil önce kaybettim. Bu anitta ona da tesekkür edilmis oluyor. Bir gurbetçi çocugu olarak çekilen sikintilari, çileyi, özlemi, babadan gelecek mektubu beklemeyi, izin bavullarinda babanin getirdigi çikolatanin tadini iyi bilirim. Bundan önceki kusaklar bu ülkeye bedenleri ile çalisarak, güçlüklere gögüs gererek büyük katkilarda bulundular. Yeni kusaklarin da Hollanda’nin daha gelismis ve refah bir ülke olmasi için çalisip, ortak yasama katki bulunacaklarina inaniyorum." dedi.
SIRKECI GARINA ANIT
Ziyarette yer alan Rotterdam Anakent Belediye Meclis Üyesi Zeki Baran bu anitin karsiliginin Türkiye’de de dikilmesi arzusunu dile getirdi. Milletvekili Akgün yurtdisinda çalisan gurbetçilerin Türkiye’ye katkilarini bildiginin altini çizdi. Akgün, "Gurbetçilerin geride gözü yasli insanlari birakarak, tahta bavullarla yola çiktiklari Istanbul-Sirkeci Gar’i yakinlarina bir Gurbetçi Aniti’nin dikilmesi için elinden gelen çabayi gösterecegim. Bu konudaki çabanizi destekleyecegim." dedi.
GERI KABUL ANLASMASI
Ziyaretin ardindan Ömer Hünkar Ilik ve Zeki Baran geçtigimiz ay Türklere vize mecburiyetinin kalkmasina bagli olarak Türkiye ile Avrupa Birligi arasinda imzalanan ‘Geri Kabul Anlasmasi’ ile ilgili kamuoyunda kafa karisikliginin oldugunu, Türk kökenli avukatlarin da farkli yorumlari oldugunu dile getirdiler. Yasal oturumu olan ve hatta çifte vatandasligi olan Türklerin bile geri gönderilebilecegi endisesi içinde olduklarini ilettiler.
Milletvekili Akgün konunun ciddiyetini anladigini ve anlasmanin içeriginin açikliga kavusmasi için Türkiye’ye dönüste gerekli bilgilere ulasacagini ve bunu da Hollanda’daki Türklerle paylasacagini söyledi
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284