Muharrem Ince KMÜ’lü Ögrencilerle Bulustu

CHP Yalova milletvekili ve ayni zamanda Grup Baskanvekili olan Muharrem Ince Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Atatürkçü Düsünce Ögrenci Toplulugu’nun daveti üzerine üniversiteye geldi. Ince, KMÜ’lü ögrencilerle bulusmadan önce CHP Il Teskilatiyla birlikte Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makaminda ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Gökmen, Milletvekili Ince’ye KMÜ hakkinda bilgi verdi.

Muharrem Ince KMÜ’lü Ögrencilerle Bulustu

Ince’nin ögrenci sayilari ve barinma konusundaki sorusu üzerine Prof. Dr. Gökmen, diger illerdeki pek çok üniversitelinin aksine KMÜ ögrencilerinin barinma sikintisini çekmedigini dile getirdi. KMÜ’de ögretim elemanlari ve ögrencilerin hep bir arada yemek yedigini de söyleyen Prof. Dr. Gökmen, ideal bir üniversite yaratmak için çabaladiklarini kaydetti. Prof. Dr. Gökmen, “Biz sadakate degil, liyakate önem veriyoruz. KMÜ’de, tanidiklar yoluyla bir tane kisiyi bile ise aldigimizi gösteremezler.” dedi. Gökmen, insanlari siyasi ya da baska nedenlerle degil, hak ettikleri için istihdam etmek gerektiginin altini çizdi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanliginin açikladigi “Üniversitelerarasi Girisimcilik ve Yenilikçilik Endeksi’ne göre KMÜ’nün 43. sirada yer aldigini söyleyen Prof. Dr. Gökmen, yasitlari arasinda ise KMÜ’nün ilk sirada yer aldigini belirtti. Prof. Dr. Gökmen, Üniversitede kendisinden daha yasli personel sayisinin bir elin parmaklarini geçmedigini söyledi ve “KMÜ’nün tecrübe eksikligi olabilir ama önünde uzun bir süre oldugu da bir gerçektir.” dedi.
Muharrem Ince, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi Karamanoglu Mehmetbey Salonu’nda üniversiteli ögrencilerle bulustu. 7 Mart 2013 Persembe günü saat 15.00’te gerçeklestirilen söyleside "Egitim ve Atamalar” konusu ele alindi. Etkinlige KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, CHP Karaman Il Baskani Ahmet Ertugrul ile çok sayida ögrenci katildi.
Muharrem Ince konusmasina Karaman’in Türk dilinin baskenti olduguna vurgu yaparak basladi ve yillar içerisinde Türk dilinde yasanan yoksullasmaya dikkati çekti. Türkçedeki “gönül” sözcügünün baska dillerde tam bir karsiliginin olmadigini söyleyen Ince, “Bu sözcük Anadolu insanina aittir. Son yillarda ne yazik ki gönüllerimiz ayristi. Bunun sonucunda dershanelerimiz, marketlerimiz, bankalarimiz hatta camilerimiz ayristi. Etnik ve dini kökenlerimizi ayristirmamaliyiz, gönüllerimizi birlestirmeliyiz.” diye konustu. Toplum olarak aramiza sokulmaya çalisilan nifak tohumlarindan uzak durmamiz gerektigini belirten Muharrem Ince; Türk-Kürt, alevi-sünni, dindar-dinsiz ayrismasi yapmadan bir arada yasamayi ögrenmemiz gerektiginin altini çizdi. Ince; “Karisma gelismedir. Dünyada en saf irklar Afrika’da, en karisik irklar ABD’dedir.” dedi.
Muharrem Ince atanamayan ögretmenler konusuna deginerek, toplumda egitim fakültelerimizden çok fazla sayida mezun verildigine iliskin yanlis bir algi oldugunu belirtti. Yanlis algiya yönelik çözüm önerilerini de su sekilde açikladi: “ Öncelikle birlestirilmis siniflar ile sabahçi ve ögleci olarak nitelendirilen ikili uygulamayi kaldirip sinif mevcutlarini 24 kisiye indirirsek atanamayan 250 bin ögretmenimiz kalmaz.”
CHP Yalova milletvekili Ince, kamuoyunun gündeminde zaman zaman yer alan “dindar nesil“ yetistirme konusuna da dikkati çekerek, iktidarlarin bu tarz görevlerinin olmadigini söyledi. Ince, çocuklarin devlet, aile ve toplum üçlemesinden hiç birinin mali olmadigini vurgulayarak, “Çocuklarimiza karsi hepimizin sorumluluklari var. Herkesin yasantisi ve inanci kendisindedir. Tek tip nesiller yetistirmek dogru degildir.” dedi.
Üniversite ögrencilerine gelecek planlari konusunda tavsiyelerde bulunan Ince, gençlere diplomalarina kendilerini hapsetmemelerini söyledi. Diplomanin sadece bir anahtar oldugunu söyleyen CHP’li vekil “Diplomadan sonrasi size kalmis. Dünyanin hangi üniversitesinden mezun olursaniz olun kendi özgüveninizden, çaliskanliginizdan, arastirmaci ruhunuzdan asla vazgeçmeyin.” dedi.
Esprili bir sekilde ögrencilerin sorularini yanitlayan CHP Yalova milletvekili Muharrem Ince’ye etkinlik sonunda KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim tarafindan plaket takdim edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284