Partilerin Milletvekili Adaylari Yarin Belli Oluyor

7 Haziran seçimlerinin üzerinden henüz 5 ay geçmemisken yeni hükümet kurulamayinca 1 Kasim’da erken seçim karari alinmisti. Buna göre siyasi partiler hazirladiklari milletvekili aday listelerini 18 Eylül Cuma günü saat 17.00’ye kadar Seçim Kurullarina verecek.

Partilerin Milletvekili Adaylari Yarin Belli Oluyor

Ilimiz Adalet ve Kalkinma Partisi’nden 9 isim milletvekilligi aday adayligi için basvuruda bulunmustu. Bu isimler 7 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilen Recep Konuk ve Recep Seker’in yani sira Mustafa Bayir, Abdullatif Hidir, Muhammed Samil Arslan, Emir Musa Beydili, Nurettin Güzel,Veli Odabasi ve Halil Kulak oldu. Yine 1 Kasim seçimlerinde 7 Haziran’daki mevcut durumun korunarak Recep Konuk ile Recep Seker’in adayliklarina kesin gözüyle bakiliyor.
Milliyetçi Hareket Partisi’nden ise Milletvekilligi aday adayligi için basvuru yapan isimler Abdülcevat Can, Sefer Sariaslan, Ali Güler, Mehmet Ural, Mehmet Alagöz, Cahit Cenk ve Mustafa Köpüklü olurken Cumhuriyet Halk Partisi’nde 7 Haziran seçimlerinde Mustafa Cem Kagnici aday olmustu. Kagnici 1 Kasim seçimlerinde yeniden adaylik basvurusu yapmadi. Buna göre ikinci sira adayi Uygar Talay ile aday adayi Zernisah Girgin müracaat eden isimler oldu. Aslen Ermenekli olup Türkiye’nin dört bir yerinde Vali Yardimciligi görevinde bulunan ve bir zamanlar Cumhuriyet Halk Partisi’nden Milletvekili adayi olan Saim Sezen’in yine milletvekili adayi olabilecegi siyasi kulislerde konusulmaya baslandi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284