Recep Konuk: “Demokrasi, Kimseye ‘İhanet Hakkı’ Vermez”

AK Parti Karaman İl Başkanlığının Kasım ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı, çok sayıda partilinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, Karaman’da hayata geçirilen projeler ve ülke gündemindeki konular değerlendirildi.

Recep Konuk: “Demokrasi, Kimseye ‘İhanet Hakkı’ Vermez”
Toplantıda konuşan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “demokrasi kimseye ihanet etme hakkı, teröre destek hakkı ve millet iradesini çiğneme hakkı vermez” dedi.
AK Parti Karaman İl Başkanlığının Kasım ayı İl Danışma Meclisi Toplantısına, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı İkinci Bölge Koordinatörü ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer, ilçe ve belde belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri, gençlik kolları ile çok sayıda partili katıldı.
‘SUNİ BİR FIRTINA ESTİRMEYE ÇALIŞANLAR VAR’
Toplantıda konuşan TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, ilk olarak Türkiye gündemini değerlendirdi, “suni bir fırtına estirmeye çalışanlar var” dedi. Tozu dumana katmaya çalışanların ağzından demokrasi lafının düşmediğini vurgulayan Recep Konuk, “demokrasiyi kendilerine kalkan yapmaya çalışıyorlar. Bu ülkeye yaptıkları her türlü kötülüğü, fenalığı, ihaneti, demokrasi lafları ile perdelemeye çalışıyorlar. Demokrasi, kimseye ihanet etme hakkı vermez. Demokrasi, kimseye teröre destek hakkı vermez. Demokrasi, kimseye millet iradesini çiğneme hakkı vermez” diye konuştu.
‘FETÖ İLE İLİŞKİSİNİ KESMEYENLER BEDELİNİ ÖDEYECEK’
Recep Konuk, konuşmasında “içerden dışardan konuşuyorlar, diyorlar ki, demokrasilerde milletvekilleri gözaltına alınmaz. Niye? Adam mahkemeyi takmamış, ifadeye çağırmışsın gelmemiş, mahkeme benim ayağıma gelsin tavrına girmiş. Kendisini adaletin üstüne koymuş. Ne yapacaksın? Mahkemeye gelmeyeni zorla mahkemenin huzuruna çıkarmaktan başka çare var mı? FETÖ’den mağdur olanlar var deniliyor. Kurunun arasında yaşın yanmaması için devletimiz azami dikkati gösteriyor. Ancak burada şunu unutmamak lazım. 2013 yılının Aralık ayından beri Sayın Cumhurbaşkanımız bunların bir terör örgütü olduğu konusunda ısrarla milletimizi uyarıyor. Gazeteler bunların yedikleri naneleri tek tek yazıyor. Bankalarına para yatırıp bu örgütü semirtmeyin, dershanelerinde, okullarında evlatlarınızı zehirletmeyin diye bunların tabanı defalarca uyarıldı. Konuşma ise konuşma yapıldı, ikaz ise ikaz yapıldı. Buna rağmen bu yapı ile ilişkisini kesmeyenler elbette bunun bedelini ödeyecekti” ifadelerini kullandı.
‘DEVLETE MEYDAN OKUNMAZ’
Devlete meydan okunamayacağına dikkat çeken Recep Konuk, “Hani bir söz vardır, nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir. Nasihatte bulunuldu mu, bulunuldu. Uyarıldılar mı? Uyarıldılar. Buna rağmen ne yaptılar? Cürümlerine bakmadan bu memleketi ateşe atmaya kalktılar. Devlet de bu ateşi söndürmek için harekete geçti ve söndürdü. Şimdi o ateşin külü yeniden alev almayacak hale gelene kadar o külü eşelemeye devam ediyor devam edecek” diye konuştu.
‘AB MÜZAKERELERİ ASKIDAN İNDİMİ Kİ TEKRAR ASKIYA ALACAKSINIZ’
Ortada bir yangın söz konusu olduğunda ‘itfaiye yangına müdahale etmesin’ denilemeyeceğini belirten TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “İçerdeki bazı çevreler ile özellikle AB ülkelerinin yaptığı budur. Bütün beyanatlarında söylediklerinin özü, özeti itfaiye yangına müdahale etmesin demektir. AB, geçtiğimiz günlerde bir rapor yayınladı. Türkiye’ye ağır eleştiriler içeren bir rapor. Şu günlerde AB yetkililerinin dillerine pelesenk ettiği de bir laf var, diyorlar ki Türkiye ile müzakereleri askıya alalım. Yani Türkiye’ye sürekli parmak sallayan bir üslupları var. Ben buradan onlara soruyorum, AB müzakereleri askıdan indimi ki tekrar askıya alacaksınız. Şimdiki adıyla Avrupa Birliği ilk olarak Avrupa Ekonomik Topluluğu adıyla 1958’de kuruldu. Türkiye ise AET’ye kuruluşundan bir yıl sonra 31 Temmuz 1959’da üyelik için müracaat etti. Aradan 67 yıl geçmiş hala bizi AB’ye almamakla tehdit ediyorlar. Ya kardeşim zaten gönlün olsa 67 yıl beklemezsin. Aklının arkasında başka hesapların olmasa 67 yıl oyalamazsın. O nedenle yaptıkları müzakereleri askıya alırız lafının bir ehemmiyeti, kıymeti harbiyesi yoktur. O salladıkları parmakların da bir kıymeti harbiyesi yoktur. Avrupa şunu unutmasın, Türkiye parmak sallayarak korkutulabilecek bir ülke değildir. Türkiye’ye parmak sallamak da kimsenin haddine değildir. Türkiye ekonomisi açısından Avrupa önemli mi? Evet, önemli. Ama Türkiye için tek seçenekten ibaret de değil. Türkiye’nin manevi coğrafyasından başlayarak AB’ye alternatif değil, AB pazarından da büyük yeni ticaret yollarını açması pekâlâ mümkündür ve bu konuda Allah’a şükür ülkemiz son yıllarda önemli mesafeler almıştır” şeklinde konuştu.
‘HEPSİNİN GÖRÜNÜRDEKİ HEDEFİ DEAŞ’
Suriye ve Irak’ta yaşanan iç çatışmalara da değinen Recep Konuk, “Bu savaşa dâhil olan ülkelerin adına koalisyon diyorlar, hepsinin görünürdeki hedefi DEAŞ. Bu orada uçağı, tankı, topu, savaş gemisi bulunan hatta askeri güç veya milis güç bulunduran ülkelere meşruiyet kılıfı hazırlıyor. Asıl amaçları ne? Bu bölgede kendilerine nüfuz alanı oluşturmak. Bu bölge şekillenirken pastadan pay almak. Türkiye, kendi güvenlik kaygılarını öne çıkardığı zaman hepsi koro halinde ses çıkarıyor. Musul’la, Kerkük’le, Rakka’yla, Halep’le ilgilenme diyorlar. Türkiye kadar buralarla ilgilenmeye kimsenin hakkı yoktur. Buralar, Türkiye’nin bugün için her ne kadar fiziki sınırlarının dışında ise de manevi coğrafyasının, gönül sınırlarının içindedir. Kaldı ki, bugün yaşanan problemin oluşumunda hiçbir dahli ve katkısı olmayan Türkiye yıllardır başkalarının çıkardığı sorunun ceremesini çekmektedir. Batı dünyasına ben şunu soruyorum Türkiye müsebbibi olmadığı bir sorun için niye bedel ödeyip dursun? Yarattıkları istikrarsızlık nedeniyle teröre zemin oralarda hazırlandı. Çıkardıkları savaş nedeniyle dünyanın en büyük mülteci akımına bu ülke uğradı. Türkiye artık daha fazla bedel ödemek istemiyor ve ödemeyecek” dedi.
‘LAFA BAKINCA HERKES SİVİL ANAYASADAN YANA’
Yeni anayasa çalışmalarına da dikkat çeken Başkan Recep Konuk, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “Türkiye’de yatıp kalkıp herkesin söylediği bir şey var, sistem işlemiyor. Bu, 1982 anayasası yürürlüğe girdikten hemen sonra gelmeye başlayan bir eleştiriydi. Sistem de aksayan hususlar varsa ne yapmak lazım sistemi değiştirmek gerekir öyle değil mi? Lafa bakınca herkes sivil anayasadan yana, icraata bakınca AK Parti’den başka bu işte kimse samimi değil. Her seçim döneminden sonra bizim yaptığımız ilk iş Anayasa’yı değiştirmek için muhalefeti masaya davet etmek oluyor, ancak sonuçta masada bizden başka kimse kalmıyor. Şimdi Sayın Devlet Bahçeli bir uzlaşma ortamı için adım attı. İnşallah bu çabalar bir sonuca varır ve ülkemiz en azından sistemi işletecek bir çözüm bulur”.
‘KARAMAN’DAKİ YATIRIMLAR HIZLA DEVAM EDİYOR’
Konuşmasında Karaman’daki yatırımlara da değinen Recep Konuk, “Konya – Karaman Hızlı Tren Servisi önümüzdeki aylarda devreye girecek, yaklaşık 115 Milyon TL’lik yatırım bedeli ile elektrifikasyon ve gar binamızdaki peronlarla birlikte de 2017 sonu itibariyle hizmete girmek üzere ihalesi tamamlandı. Çalışmalar başladı. Lojistik Merkezi için 700 bin m2’lik alana kurulacak Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yük Merkezi oluşturulma proje çalışmaları başlatılmıştır. Yerel yönetimlerin ihtiyacı olan araç ve iş makineleri karşılanıyor. Yatırım planında yer alan göletlerde ve yeni göletlerin yapılması için çalışmalar devam ediyor. Yine program dahilindeki karayolları yatırımları aksamadan devam ediyor. İçinden geçtiğimiz zorlu sürece rağmen güçlü ekonomiye sahip ülkemizde ve Karamanımızda eğitimden sağlığa, spordan turizme daha sayabileceğimiz bir çok alanda yatırımlar ve çalışmalar hiçbir aksaklığa meydan vermeden devam ediyor. Bizlerde Ankara nezdinde bu çalışmaların hem takipçisiyiz hem de yeni yatırımların ilimize kazandırılması için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
RECEP ŞEKER; ‘ÜLKEMİZ TERÖRLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ MESAFELER ALIYOR’
Toplantıda AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, “15 Temmuz’da bize çorap örmeye çalışanlar bunu başaramadılar. Ülkemiz birlik ve beraberlik içerisinde dimdik ayakta olarak çıktı. Şu anda kendileri mücadele ediyor. Ülkemiz, ateş çemberinin içerisinde olan bir konumda. Ateş çemberinin içerisinde DEAŞ ile, PKK ile, FETÖ ile mücadelede ciddi mesafelerin alındığı günleri yaşıyoruz. Tarihe not düşüyoruz. Bu tarih, yüzyıllar sonra çok daha farklı şekilde anılacak” diye konuştu.
METİN BULUT; ‘KAZANIMLARIMIZ, BAŞKANLIK SİSTEMİ İLE KORUNMALI’
15 Temmuz’un, haince ve alçakça gerçekleştirilen bir saldırı olduğunu anlatan AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı, İkinci Bölge Koordinatörü Elazığ Milletvekili Metin Bulut’da, “milletin imkanlarıyla alınan silahların millete çevrilmesinin ne demek olduğunu bu millet çok iyi gördü. 15 Temmuz’da bazı şeylerin farkına vardık. Bir baktık ki ne kadar büyük bir tehlike altındayken kendimizi ne kadar da emin hissediyormuşuz. Bu ülkede hiç kimsenin aklına böyle bir kalkışmanın olabileceği gelmemişti. 15 Temmuz’da, bugüne kadarki kazanımlarımızın acil olarak teminat altına alınmasının gerekliliğini hissettik. Biz bu kazanımların hepsini yeni bir anayasa ile ve başkanlık sistemi ile teminat altına alamazsak bugüne kadarki emeğimizi kaybedeceğiz” dedi.
NAZMİ ÜNLÜ; “EN BÜYÜK DÖNÜŞÜM ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ YAPMAKTAN GEÇİYOR”
AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü ise “Anayasa değişikliği konusunda bir adım daha atıyoruz. İnşallah bütün partilerimizin katılımıyla bu değişikliği gerçekleştirir, artık bu tartışmayı da ülkenin, milletin gündeminden çıkarırız. Çünkü millet artık bu tartışmalardan bıktı usandı. Millet hizmet bekliyor, millet işinin görülmesini bekliyor, yaşamının kolaylaştırılmasını bekliyor, yaşam kalitesinin arttırılmasını bekliyor. Millet geleceğine ne gibi yatırım yapılacak, gençlerimize nasıl bir gelecek hazırlanacak bunu bekliyor. Bunun yolu da, en büyük dönüşüm Anayasa değişikliğini yapmaktan geçiyor. Anayasa değişikliği ve sistemle ilgili, hükümet sistemiyle ilgili yapacağımız değişiklikle inşallah artık bir daha Türkiye koalisyon dönemlerini tarihe gömmüş olacak” dedi.
AK Parti Karaman İl Başkanlığının Kasım Ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı, konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti ve değerlendirme bölümüyle sona erdi.
 



 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284