Recep Konuk Gençler, Emekliler Ve Esnafla Ak Parti Seçim Beyannamesini Degerlendirdi

AK Parti Karaman Milletvekili ve 26’nci Dönem Milletvekili Adayi Recep Konuk, seçim çalismalarini sürdürüyor. Aktekke Meydani’nda gençler ve emeklilerle bir araya gelen Konuk, partililerle birlikte Ismet Pasa Caddesi ve 1’nci Istasyon Caddesi’ndeki esnaflari da ziyaret etti. Ziyaret ve vatandaslarla sohbetlerde AK Parti’nin 1 Kasim seçimlerine yönelik vaatlerinin yer aldigi seçim beyannamesi konusuldu. Konuk ve beraberindekilere ilgi hayli yogundu.

Recep Konuk Gençler, Emekliler Ve Esnafla Ak Parti Seçim Beyannamesini Degerlendirdi

Seçim çalismalarini sehir merkezinde ziyaretlerle sürdüren Recep Konuk, partililerle birlikte Aktekke meydaninda gençler ve emeklilerle bir araya geldi. Konuk daha sonra Ismet Pasa Caddesi ve 1’nci Istasyon Caddesi’ndeki esnaflari ziyaret etti. Aktekke meydaninda ve esnaf ziyaretlerinde gündemi AK Parti’nin seçim beyannamesindeki vaatler olusturdu.
4 Ekim Pazar günü AK Parti Genel Baskani ve Basbakan Ahmet Davutoglu tarafindan açiklanan seçim beyannamesinde basta emekliler ve gençler olmak üzere toplumun her kesimini ilgilendiren konularda müjdelerin yer aldigini belirten Recep Konuk, “Bu beyanname 1 Kasim sonrasi tek basina iktidar olarak kuracagimiz hükümetimizin de programina dönüstürülerek uygulanacaktir” dedi.
Gençler Ilk Islerine Girdiginde 1 Sene Boyunca Maasi Devletten
Konuk, gençlerle gerçeklestirdigi sohbette AK Parti’nin her zaman gençlerin yaninda oldugunu ifade ederek, “1 Kasim seçimleri için genel merkezimiz ve basbakanimizin özel ve titiz çalismalari sonucu hazirlanarak Basbakanimiz Ahmet Davutoglu tarafindan açiklanan seçim beyannamemiz gençlere yönelik yapilmasi planlanan çalismalarin titizlikle ve Türkiye'nin gelecegini düsünerek planlanmis adimlardir. Seçme yasini 18’e indiren AK Parti olarak yine gençlerimizin ülke yönetiminde etkin sorumluluk almalarini saglayacak adim olan seçilme yasinin da 18’e indirilecegini seçim beyannamemizde yer verdik. Gençlere yönelik nerede olurlarsa olsunlar internete sinirsiz ve ücretsiz erisimlerini saglayacak imkânin verilecegi, kendi isini kurmak isteyen gençlerimize proje karsiligi 50 bin liraya kadar karsiliksiz nakdi destek ve yine kendi isini kurup gelistirmek isteyen gençlerimize de 100 bin liraya kadar da faizsiz kredi verilecegi, yeni is kuracak gençlerimize de 3 yila kadar gelir vergisi muafiyeti saglanacagi AK Partimizin seçim beyannamesinde yer alan baslica konulardir. Gençligi bugünün enerjisi, yarinlarin teminati olarak gören AK Parti’nin gençlere yönelik gerçeklestirilmesi planlanan çalismalar bununla da sinirli degil elbette. Ilk kez is bulan her gencimizin maasinin bir yil boyunca devlet tarafindan karsilanmasini saglamayi planlarken bu dönemde gençlerimizin is basinda egitimini de temin ederek beceri kazanmalarini saglayarak, isverenin de personel maliyetinin düsürülmesi amaçlanmaktadir. Lise veya üniversite mezunu gençlerimizin genel saglik sigortasi (GSS) giderlerinin iki yil süreyle gelir testi yapmaksizin ve prim alinmaksizin devlet tarafindan karsilanmasi saglanacak böylece gençlerimize ücretsiz saglik hizmeti sunulmus olacak. Ögrenim gören gençlerimizin pasaport harçlari kaldirilacak. Ev alanla evlenene Allah Yardim eder derler. Simdi devletimiz de yardim edecek. Ev alana konut hesabi açtiginda biriktirdigi paranin %15’i kadar, evlenecek gençlerimiz adina açilan çeyiz hesabinda biriken paranin ise %20’si kadar devlet yardimi seçim beyannamemizde yer aldi. Yine gençler için ‘Sanat Evleri’, ‘Gençlik Stüdyolari’, ‘Kariyer Merkezleri’, ‘Gençlik Akademisi’, GENÇDES gençler için gerçeklestirilmesi planlanan çalismalar arasinda beyannamede yer almistir” dedi.
EMEKLIYE YILDA 1.200 TL ILAVE ÖDEME
AK Parti Karaman Milletvekili ve 26’nci Dönem Milletvekili Adayi Recep Konuk, Aktekke meydaninda emeklilerle de bir araya geldi. Emeklilerin gündeminde de seçim beyannameleri vardi. AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan emeklilere yillik 1200 lira ilave ödeme yapilacak olmasinin emeklilerde karsilik buldugunu ifade eden Recep Konuk, “7 Haziran öncesinde verilen söz ile maaslari bin liraya kadar olan emeklilerimize 100'er lira, bin 100 liraya kadar olanlarin maaslari ise bin 100'e tamamlanmisti. Simdi de bütün emeklilerin hepsine ayda 100, yilda bin 200 lira ilave ödeme yapilmasi planlaniyor. Yani emeklilerimize takribi durumuna göre bir veya bir buçuk maas ölçeginde yeni zam yapilmis olacak. Yine seçim beyannamemizde de belirtildigi gibi yüzde 15’ten yüzde 10’a indirilen Bagkur Sigortalisi olan esnaflarin emekli ayliklarindan kesilen Sosyal Güvenlik Destek Primi Kesintisi tamamen kaldirilacak. TOKI eliyle emekliler uygun kosullarla konut sahibi yapilacak. Bunlar emekliler için gerçeklestirilmesi planlanan konulardan bazilaridir” dedi.
ESNAFA VERGI MUAFIYETI, ÇIFTÇIYE KDV’SIZ YEM VE GÜBRE
Recep Konuk, Aktekke Meydani’nda gençler ve emeklilerle sohbetin ardindan partililerle birlikte Ismet Pasa Caddesi ve 1’nci Istasyon Caddesi’nde esnaflari da ziyaret etti. Konuk ve beraberindekiler esnafla da seçim beyannamesini konustu. Esnafin güven ve istikrarin sürmesinden yana oldugunu ifade eden Recep Konuk, 1 Kasim seçimlerinde AK Parti olarak tek basina iktidara geleceklerini ve ülkede yeniden güven, istikrar ve huzurun hakim olacagini söyledi. Ekonomide güven ve istikrarin çok önemli oldugunu vurgulayan Konuk, “Esnafimiz AK Parti iktidarindan önce koalisyon hükümetlerinden çok çekti. Artik o günlere geri dönmek istemiyor. Bakiniz 13 yillik Ak Parti iktidarinda egitimden sagliga, enerjiden spora, gida ve hayvanciliktan turizme Karamanimiza yaklasik 7,5 Milyar TL’lik yatirim ve destek saglanmis. Bu önemli bir rakam. Önümüzdeki dönemde de bu yatirimlarin artmasi isçimizin memurumuzun köylümüzün esnafimizin refah seviyesinin artirilmasi ve gelecege güvenle bakmasi için Ak Partimize olan destegi artirmaliyiz ki Karamanimiz daha fazla yatirim alsin” dedi. 1 Kasim seçimleri için hazirlanan seçim beyannamesinde esnafa yönelik yapilmasi planlanan çalismalara da deginen Konuk, “Önümüzdeki dönemde esnafimiza düsük faizli kredi uygulamalarina devam edilecegi beyannamemizde yer alirken, ayrica 30 bin Türk lirasina kadar faizsiz kredi destek verilmesi de planlanmaktadir. Basit usulde vergilendirilen esnafimizin yillik 8 bin liraya kadar kazançlarindan vergi alinmayacak. KOBI'lerin finansmana erisimini artirmak amaciyla tasinirlarin teminat olarak kullanilmasinin önündeki engeller tümüyle kaldirilacak. Emek yogun sektörlerde yatirimcilarin talebi halinde, sembolik bir kira bedeliyle anahtar teslimi karsiliksiz fabrika yapilacak. Çiftçimizi de ilgilendiren yemde ve gübrede KDV’nin kaldirilmasi da yine seçim beyannamemizde yer almaktadir. Iste bütünüyle degerlendirdigimizde Basbakanimiz tarafindan açiklanan seçim beyannamemizdeki konular 2 Kasim sabahi tek basina iktidar olarak gelecek AK Parti’nin de hükümet programina dönüstürülecek ve bir bir hayata geçirilecektir” dedi.
Recep Konuk ziyaretler sonrasi yaptigi açiklamada da sunlari söyledi. “1 Kasim seçimleri ülkemiz ve sehrimiz için çok önemli bir seçim olacak. Ülkemizin gelecegi, siyasi ve ekonomik istikrari için AK Parti’ye gösterdikleri teveccühten dolayi milletimize tesekkür ediyorum. Bu güven ve teveccühü bosa çikarmamak için de gece gündüz demeden çalisacagiz. Bizim amacimiz tek basina ve güçlü bir iktidarla ülkemize hizmet etmektir. Bundan önceki dönemlerde oldugu gibi bundan sonraki süreçte de bunu basaracagimizdan kimsenin süphesi olmasin. Karamanli hemsehrilerimiz AK Parti’nin ve AK Kadrolarin son 13 yilda gerek sehrimiz gerek bölgemiz gerekse de ülkemiz için neler yaptigini çok iyi biliyor. Bu hizmetlerin devami ve istikrar için hemsehrilerimizin de destegi ile insallah 1 Kasim seçimlerinde AK Parti olarak tek basina iktidara gelecegiz.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284