Recep Konuk: “Mesele Dün Ne Oldugu Degil Yarin Ne Olacagidir”

RECEP SEKER: “HERKES ÜZERINE DÜSENI YAPMAK ZORUNDA”

Recep Konuk: “Mesele Dün Ne Oldugu Degil Yarin Ne Olacagidir”

AK Parti Karaman Milletvekilleri resmi kurum müdürleriyle bir araya geldi. TBMM Tarim Orman ve Köyisleri Komisyonu Baskani ve Karaman Milletvekili Recep Konuk, sosyal ve ekonomik anlamda gelistirilecek projelerin hayata geçirilmesi noktasinda herkesin elini tasin altina koymasi gerektigini belirterek mazeret üretmeden Karaman’in ve ülkenin kalkinmasina katki vermek zorunda olduklarini söyledi. Konuk, “Mesele dün ne oldugu degil yarin ne olacagidir. Sehrin tüm dinamikleriyle yeniden sahlanisa geçmesi için yapilmasi gereken ne varsa biz onu yapmak durumunuzdayiz” dedi. AK Parti Karaman Milletvekili Recep Seker ise tüm kurum amirleriyle uyum içerisinde çalismak istediklerini ifade ederek, yapilacak çalismalarda herkesin üzerine düseni yapmasi gerektigi ve ortak payda Karaman’da bulusmak durumunda olduklarini kaydetti.
Güne, Ayranci ilçesinde esnaflari ziyaret ederek baslayan AK Parti Karaman Milletvekilleri Ayranci Ilçe Teskilatinda da vatandaslarla bir araya geldi. Aksam saatlerinde Karaman’da görev yapan resmi kurum müdürlerinin de katildigi toplantiya katilan milletvekilleri, toplanti öncesinde DSI Bölge Müdürlügü yetkilileriyle Karaman’a yapilan ve yapilacak yatirimlari degerlendirdi.
Orman ve Su Isleri Bakanligi’nin ülke genelinde 2019 yilina kadar 1071 gölet ve sulamasinin insaatini tamamlayarak hizmete sunmayi hedefledigini belirten TBMM Tarim Orman ve Köyisleri Komisyonu Baskani ve AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, bu imkandan Karaman’in ne ölçüde yararlanabilecegini ve neler yapilabilecegini görüstüklerini ifade ederek sunlari söyledi. “DSI Bölge Müdürlügü yetkililerimizle bugüne kadar Karaman’a yapilan ve yapilmasi planlanan çalismalari degerlendirdik. Oldukça verimli bir toplanti oldu. Orman ve Su Isleri Bakanligimiz ülke genelinde 2019 yilina kadar 1071 gölet ve sulamasinin insaatini tamamlayarak hizmete sunmayi hedefliyor. Bu çalismalar kapsaminda Karaman merkez dahil ilçelerimizde gölet ihtiyacina yönelik talepleri topladik ve DSI Bölge Müdürlügü yetkililerimizle istisarelerde bulunduk. Tabi bu ihtiyaç duyulan göletlerle ilgili çalismalar uzun süren fizibilite çalismalari sonrasinda netlik kazaniyor. Cografi yapi, su kaynagi, topografik yapi, sulanabilir alanin ekonomiye ve tarima katkisi gibi bir çok faktör ve incelemeler gölet yapilabilecek alanlarla ilgili etkendir. Bizler topladigimiz taleplerin degerlendirilmesi yönünde siyasi iradeyi ortaya koyduk ve yapilacak çalismalar sonrasinda da bakanligin hedefledigi gölet sayisi içerisinde Karaman’in da yer almasini istiyoruz.”
DSI Bölge Müdürlügü yetkilileriyle yapilan degerlendirme sonrasi aksam saatlerinde de Karaman’da görev yapan resmi kurum müdürlerinin de katildigi toplantiya katilan Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Seker, burada da önemli mesajlar verdi.
“BÜROKRASI KALIPLARINDAN SIYRILIP CESUR PROJELER ÜRETEN BIR YAPIYA KAVUSACAK”
TBMM Tarim Komisyonu Baskani ve AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, yaptigi konusmada Karaman’in tüm dinamikleriyle yeni bir sahlanisa geçmesi için herkesin elini tasin altina koymasi gerektigini ifade ederek, “Bir önceki görev yeri, memleketi neresi olursa olsun su an itibariyle Karaman’da görev yapan bu kadrolar Karaman için çalisarak ilimizin gelisimine büyümesine ve hemsehrilerimizin daha üst düzeyde hizmet alabilmesine katki saglamasi gerekmektedir. Hepimiz isimizi özveriyle yaparsak Karaman’in kalkinmasina katkida bulunursak ülkemizin kalkinmasina da destek olmus oluruz. Ülkemizin gerek cografi gerek ekonomik durumu bellidir. Bu cografyanin evlatlari 10 bin dolarla hayatini devam ettirmek zorunda degildir. Gerek sosyal gerekse ekonomik anlamda yeni bir degisim ve dönüsüm programlarina ihtiyacimiz var. Bunlari da hayata geçirmemiz gerekir. Bunu basarabilir miyiz elbette basaririz. Iste bu basariya yerelde resmi kurumlarin temsilcileri olarak sizler de katki vermek durumundasiniz. Bizim sizden beklentimiz isinizi en iyi en verimli sekilde yapmanizdir. Geçtigimiz günlerde de ifade ettik. Bu bir siyaseten tercihtir. Biz çalisanlarla yolumuza devam etmek istiyoruz. Çalismayanla mazeret üretenlerle çalismak istemiyoruz. Sizlerden gelecek önerilere her zaman açigiz. Sunu açikça belirtmek isterim ki Karaman’da bürokrasinin kaliplarindan siyrilip cesurca projeler üreten bir yapiya kavusmasi için de bizler üzerimize düseni yapmaya haziriz. Yine kaliplasmis bürokrasiden siyrilmis bir yapi tarafindan gelistirilecek projelerin Ankara nezdindeki takipçileri de bizler olacagiz. Bizleri zorlayacak olan sizlersiniz. Sehrimize ivme kazandiracak çalismalara sizlerin de katki saglamanizi bekliyoruz. Bölgemizin her türlü potansiyellerini harekete geçirmemiz lazim. Gelistirilecek akilci projelere Hükümetimiz açisindan da kaynak aktarilmasinda sikinti olacagini düsünmüyoruz. Yeter ki ayagi yere basan projeler çikarabilelim. Bu çalismalarin içerisine girmek istemeyenler olabilir. Onlara amiyane tabirle Pasa gönlünüz bilir diyerek isin içine girecek elini tasin altina koyacak yöneticilerimizle yolumuza devam edecegiz. Mesele dün ne oldugu degil yarin ne olacagidir. Sehrin tüm dinamikleriyle yeniden sahlanisa geçmesi için yapilmasi gereken ne varsa biz onu yapmak durumunuzdayiz” dedi.
AK Parti Karaman Milletvekili Recep Seker ise tüm kurum amirleriyle uyum içerisinde çalismak istediklerini ifade ederek, yapilacak çalismalarda herkesin üzerine düseni yapmasi gerektigini ifade etti. Seker, “Bizler milletimizden aldigimiz emaneti layikiyla tasimak adina gece gündüz demeden çalisiyoruz. Yerelde de sizlerin katkilari bu noktada bizim için önemli. Karaman’in birlikte gerçeklestirecegimiz çalismalarla yeni bir siçrama yapmasini istiyoruz. Bunu hep birlikte basaracagiz. Burada sen ben demeden ortak payda Karaman’da bulusmak durumundayiz. Özverili çalismalarla ekonomik ve sosyal anlamda Karaman’in ve ülkemizin daha çok kalkinmasi için hep birlikte çalisacagiz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284