Tam Kadro Katılım Sağladılar

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Teşkilatı, Genel Başkan Bahçeli’nin daveti üzerine İl Başkanı Mahmut Ünüvar öncülüğünde partilerinin grup toplantısına katıldı.

Tam Kadro Katılım Sağladılar

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen MHP Grup Toplantısına; il, merkez ilçe, ilçe ve belde teşkilatlarının başkan ve yöneticileri katıldı. Grup toplantısına katılım sonrası açıklama yapan İl Başkanı Ünüvar, ‘’Bilindiği üzere partimiz aydınlanma ve anlatma programları kapsamında şehirler ve ilçelerde arka arkaya programlar düzenledi. Gerek kadrolarımız gerekse vatandaşlarımız açısından oldukça verimli geçen bu buluşmalar, önümüzdeki süreçte köylerimizde gerçekleşecek. Tüm Türkiye’de başlatılacak olan köy ziyaretlerine, genel merkez yöneticilerimiz de katılım sağlayacak. İşte böylesi önemli bir döneme hazırlık sürecinde Genel Başkanımız, Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in davetleri üzerine meclisteki grup toplantımıza katılım sağladık. Karaman Teşkilatı olarak tüm kadrolarımızın, hem bahsi geçen programlara hem de 2023 Haziran seçimlerine hazır olduğu bilgisini Sayın Genel Başkanımıza ve Parti büyüklerimize ilettik’’ dedi.

Genel Başkan Devlet Bahçeli ise grup toplantısındaki konuşmasında önemli konulara değindi. ‘’Adayımız belli, kararımız nettir’’ diyen MHP Lideri Bahçeli konuşmasından satır başları şöyle; ‘’Halbuki Cumhur İttifakı'nın adayı belli, kararı nettir. Bir kafa karışıklığı yaşamamız söz konusu değildir. Recep Tayyip Erdoğan'ın, tecrübesiyle, birikimiyle ve devlet adamlığı vasfıyla gündeme taşınan isimlerle mukayesesi her şeyden önce izanın ve insafın ayaklar altına alınmasıdır. Dahası bilinçli bir kampanya mucibince hiçbir karşılığı olmayan silik ve sipariş isimlerle tartılması, hatta gıyaben yarıştırılması en başından itibaren mutlak butlanla batıldır.”

"Kılıçdaroğlu adayım diyemiyor"

Cumhurbaşkanlığı makamının deneme yanılma sahası olmadığını ifade eden MHP lideri Bahçeli, “Kılıçdaroğlu hiç durma, boş hayallerinin peşinde koşmaktan vazgeçme, 2023'te yorulacak, geri dönmemek üzere dinlenmeye çekileceksin. Kılıçdaroğlu, nasıl bir adam olduğunun görülmesini istiyormuş. Arife tarif gerekir mi? Bilinen bir gerçeği tekrar duymaya ihtiyaç olur mu? Uçan kuştan haber sorulur mu? Balsız kovanda arı durur mu? Usta hırsıza kapı dayanır mı? Diyeceğim odur ki, Türkiye'nin karşısına dikilen bir şahsa adam denilir mi? Kılıçdaroğlu açık açık adayım diyemiyor veya adayını ilan edemiyor. Zillet ittifakının ortak Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı belirsizliğini ısrarla koruyor. Kılıçdaroğlu, iki de bir meydan okuyacağına, cesaretin varsa milletimizin huzuruna çık da adaylığını ilan et, adayım diyerek kararını zikret. Açıkla da Türk milleti seni tartıya alsın, bakalım kilon kaçmış, ederin neymiş, çapın nasılmış” dedi.

“Anayasa’nın O maddelerini hep birlikte değiştirelim”

Kılıçdaroğlu'nun Sivas'ta yaptığı konuşmasında, “Başörtüsünü ben çözdüm” şeklindeki sözlerini hedef alan Genel Başkan Bahçeli, “Madem bu sorun çözüldü, peki neden kanuni düzenlemeye ihtiyaç duydun? Bu istismara neden heves ettin? Maksadın neydi, nereye ulaşmayı istedin? İşte sana bir fırsat, işte sana bir çıkış, işte sana kalıcı bir çözüm, başörtüsünü anayasal güvenceye haydi buyur birlikte kavuşturalım. Bu meseleyi beraberce ele alalım. Anayasa'nın 24 ile 41'inci maddelerini hep birlikte değiştirelim” diye konuştu.

“Türk askerine düşmanlık, düşmana askerliktir”

TSK'nin kimyasal silah kullandığını dillendirenlere aldanacak ve kanacak kimsenin olmadığını söyleyen Genel Başkan Bahçeli, “Irak ve Suriye'de benzeri karanlık algı oyunlarının görüldüğü, işgal için bahaneler oluşturulduğu bilinen bir geçektir. Türkiye'den bir Irak, bir Suriye çıkarmak için ortam yoklayanlar sömürge piyonlarıdır, mahcup ve mağlup olmaları da kaçınılmaz bir akıbettir. CHP'li bir milletvekilinden HDP'lilere, terörist Demirtaş'tan Türk Tabipleri Birliği Başkanı'na kadar düşman safında toplananlar, terörün değirmenine su taşıyanlar açıktadır, hepsi de alçaktır. Herkesi uyarıyorum, Türk askerine düşmanlık, düşmana askerliktir. Teröristlere basamak olanlar, sözcülük yapanlar su katılmamış teröristtir. Türk askerine aslı astarı olmayan suçlamalar da bulunanlar terörizme beşinci kol faaliyeti yapan kansızlardır” diye konuştu.

TTB'nin başkan ve yöneticileri hakkında en ağır cezai işlemlerin tatbik ve temin edilerek söz konusu birliğin kapatılması gerektiğini dile getiren Genel Başkan Bahçeli, “Doktorlarımızın bu kuruma mecburi üyelik şartlarının kaldırılarak özgürleşmelerini tarihi önemde addediyorum. Türk düşmanı bir birliğin isminin başında Türk olamaz, Türk yazılamaz. Türk askerine hainlerin ve zalimlerin ağzıyla kimyasal silah çamuru atanları, mesela Türk Tabipleri Birliği Başkanı'yla diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması, vatansız ve ülkesiz olmaya mahkûm edilmesi akla en yatkın yollardan birisidir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'ni, Türk tarihinin ana güzergâhından kategorik bir kopuş, kesif bir ayrılış, keskin bir sapış olarak görülmeyeceğini belirten Genel Başkan Bahçeli Bahçeli konuşmasının devamında, “Yani Cumhuriyet şerefli geçmişimizin bir antitezi değildir. Cumhuriyet'in Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir. Önyargıların hükmüyle, ideolojik katılıklarla Cumhuriyet'in anlaşılması ve anlatılması mümkün değildir. Bugünkü Türkçe'mizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir” sözlerine yer verdi.

Karaman heyeti, grup toplantısının ardından MHP Genel Merkezi ile Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in kabrini ziyaret etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284