Ulastirma Denizcilik Ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan: ““Karaman’a Çok Sayida Yatirim Var”

Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Kazim Karabekir Spor Salonu’nda AK Parti Karaman 5. Olagan Il Kongresine katildi. Kongreye Bakan Elvan`in yani sira AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ekrem Erdem, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloglu, Ayse Türkmenoglu, ilçe ve belde belediye baskanlari ve partililer katildi. Kongrede açilis konusmalarinin ardindan söz alan Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, konusmasina kongreye katilanlara Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Basbakan Ahmet Davutoglu’nun selamlarini ileterek basladi.

 Ulastirma Denizcilik Ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan: ““Karaman’a Çok Sayida Yatirim Var”

“KARAMAN’A ÇOK SAYIDA YATIRIM VAR”

Karaman’in bir kültür sehir oldugunu vurgulayan Bakan Elvan, sunlari söyledi: “Karaman bir medeniyet sehri. Karaman, her zaman vesayetçilige karsi dik duran bir sehir. Biz, Karaman’a hizmet etmeye devam ediyoruz. Hizli trenimizin çogu gitti azi kaldi. Hizli treni Konya’yi Karaman’a bagliyoruz. Insallah 2015 sonunda hizli trenle Karaman’dan, Konya’ya, Ankara’ya, Eskisehir’e, Istanbul’a ulasilacak. Çalismalarimizi hizlandirdik. O nedenle 4 ay süreyle raybüsü çalistirmiyoruz. O yüzden sizlerden sabir diliyoruz. Nedeni, 2015 sonuna kadar hizli treni yetistirmek istiyoruz. Diger taraftan Karaman’i Adana’ya, Mersin’e, Gaziantep’e, Sanliurfa’ya ve Habur’a kadar baglayacak olan hizli tren hattinin da ihalesine çiktik. Insallah Ocak ayinda yapim çalismalarina baslayacagiz. Iki yil içerisinde tamamlamis olacagiz. Bunun disinda karayolu çalismalarimiz çok yogun sekilde devam ediyor."
2015 sonu itibariyle Karaman’i Eregli’ye bölünmüs yolla baglamak istediklerini anlatan Elvan, sözlerine söyle devam etti: "Diger taraftan Bucakkisla-Ermenek yolu devam ediyor. Ayranci’yi Erdemli’ye baglayan yolu yeniden yapiyoruz. Karaman merkezi Mara yolu üzerinden yine Erdemli’ye bagliyoruz. Karaman ile Karapinar yolunu bastan asagi yeniden yapiyoruz. Bir baska projemiz Akçasehir üzerinden Ayranci’ya uzanan hatti karayollari agina aliyoruz. Bu yolu da bir il yolu olarak yapacagiz. Kisa sürede sizlerin Akdeniz’e ulasmasini saglayacagiz. Mut-Ermenek yolu çalismalarimiz devam ediyor. Alanya yolu baglantilarini yapiyoruz. Oradaki tünelleri tamamliyoruz. 2,5 saatte Karaman merkezden Alanya’ya ulasacagiz. Çumra’dan Alanya yol ayrimina kadar, Hadim- Taskent yolunu bölünmüs yol olarak yapiyoruz. Egiste deresini bin 300 metre uzunlugunda yapilacak olan bir viyadükle geçecegiz. Ocak ayinda bunun ihalesine çikiyoruz. Türkiye’de nasil büyük projelere imza atiyorsak Karaman için de büyük projelere imza atiyoruz. Karaman’a çok güzel bir gar, PTT binasi yaptiracagiz. Çok sayida yatirimimiz var.”
 “GÖNÜL KAZANMAK IÇIN YOLA ÇIKTIK”
Uzun ve ince bir yola çiktiklarini belirten Bakan Elvan, “Bu yolda çok büyük engelle karsi karsiya kaldik. Yollarimiza mayin dösendi. Ama biz, o mayinlari tek tek temizledik ve yolumuza devam ettik. Hiçbir zaman ne siz ne de biz bu kutlu yolculuktan vazgeçmedik. Yunus Emre’den Fatih Sultan Mehmet Han’a, Hz. Mevlana’dan Neset Ertas’a kadar geçmisteki büyüklerimiz, ülkemizin sevgilisi olmus o insanlara baktigimizda, onlar ‘Gönül kazanmak lazim gönül’ demislerdir. Biz de gönül kazanmak için yola çiktik. Hizli tren yollari insa ettik. Biz, o yollari insa etmissek yollari bölüp gönülleri birlestirmissek yine bölünmüs yollarla canlari kurtarmissak, denizciligimizi saha kaldirmissak, havacilikta uçaga binmeyi siradan bir vasitaya binme haline getirmissek, kisacasi ulasim ve bilisimde tikanan tüm yollari açmissak milletimizin gönlünü kazanmak için yaptik. Bizlerin dahi hayal edemeyecegi dev projelere imza attik. Dünyanin en büyük havalimani insasini yapiyorsunuz, dünyanin en büyük santiyesini kuracaksiniz ve o santiyede 30 bin isçi çalisacak. Bu havaalanini yapacak olan sirket, devletin kasasindan 1 kurus para çikmayacak ve her yil devletin kasasina 1 milyar Euro para koyacak. Bu projeye bile karsi çikiyorlar. Devletin kasasina 22 milyar para koyacaklar” dedi.
“YENI TÜRKIYE’NIN INSASINA DEVAM EDECEGIZ”
Milletin hayrina ne yapilirsa yapilsin o zihniyeti degistirmenin mümkün olmadigini ifade eden Bakan Elvan, konusmasini söyle sürdürdü:
“Onlarin kafasi hep ihtilallerden yanadir. Hayatlarinda hiçbir zaman milletle bütünlesememistirler. Bundan sonra da bütünlesemeyecekler. Biz milli iradeyi hakim kilmak için yola çiktik. Biz o vesayet odaklarini yok etmek artik millet üzerinde hiçbir vesayetin olmayacagini ilan etmek için yola çiktik. Demokrasi için yola çiktik. Güçlü ve büyük Türkiye için yola çiktik. Bu güne kadar bu yolda basarili olduk. Üstte gök kubbe göçmedikçe altta yer yarilmadikça biz bu kutlu davaya ve yeni Türkiye’nin insasina devam edecegiz ve kimse bizi engelleyemeyecek.”
 “BIZIM KONGRELERIMIZ DEMOKRASI SÖLENIDIR”
AK Parti kongrelerinde kavganin yeri olmadigini söyleyen Bakan Elvan, söyle konustu:
“Bizim kongrelerimiz demokrasi sölenidir. Bizim kongrelerimiz bayram havasinda geçer. Diger kongrelerde kavgalar vardir. Bizim siyaset kültürümüz digerlerinden farklidir. AK Parti sizlerin dik durusu ve destegiyle her alanda Türkiye’yi dünyanin önde gelen ülkelerinden biri yapacagiz. Bir bayrak degisimi olacak bugün. Kerim kardesimizi çok basarili bir performans sergiledi. Üye sayimizda çok sayida artis oldu. Bayrak degisimi isi birakmak anlamina gelmiyor. Kerim kardesimiz yeni baskanimiza destek olacak. Biz, kardesiz. Biz dayanisma ruhu içerisinde olan omuz omuza mücadele eden bir grubuz. Biz saglam yoldaslara sahibiz.”
“ANAYASAYI DEGISTIRMEK ISTIYORUZ”
AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ekrem Erdem, kongrelerin bir degerlendirme yerleri oldugunu belirterek sözlerini söyle sürdürdü: “Nereden aldik nerelere getirdik bunlari tek tek hatirlamada yarar var. En azindan tek tek degilse bile en azindan dünü bilmemiz lazim. Dünü bilmezsek gelecegimizin anlami olmaz. Gelecegimizi planlayamayiz. 12 yili geride biraktik 13. yilin içerisindeyiz hizmette. Dün 12 yasindaki çocuklar bugün 24 yasinda. Bunlar dünkü sikintilari bilmez."
Türkiye'nin, AK Parti ile ilerledigini anlatan Elvan, sunlari söyledi: "AK Parti sayesinde dünyanin sayili ülkelerinden bir tanesi, özellikle 12 yilda AK Partinin yaptiklariyla birlikte her geçen gün dünyada parlayan bir yildiz, hedefleri olan bir ülke. Gelecege yönelik güzel hesaplari olan bir ülke. Ama dün AK Parti Türk siyasi hayatinda yer aldigi günlerde toplum umutlarini yitirmis siyasetten umudunu kesmis ve siyasetçinin itibari yoktu yerlerde sürünüyordu. Biz o dönemlerde milletvekili olarak halkin karsisina çikamiyorduk, çiktigimiz zaman evet bir takim tepkilerle karsilasiyor ya da görmezlikten geliyorduk. AK Parti ile birlikte Türkiye’nin nereye geldiginin en büyük göstergelerinden bir tanesi bakin 12 yili geride birakan bir siyasi kadro olarak gururla halkin arasindayiz. Halkimiz bizi bagrina basiyor."
AK Parti ile birlikte siyasete bir soluk geldigini anlatan Elvan, söyle konustu: "Türkiye siyaseti, siyasetçisi gerçekten itibar kazandi, itibarli bir konuma Allah’a sükürler olsun geldi. Bakin 2002 yili 3 Kasim öncesi Türkiye’de toplum umudunu kesmisti, gelecek umudu yoktu. Memurunun maasini verecek durumda degil, topladigi vergi birakin memur maasini vermek bir tarafa borcunun faizini verecek noktada degildi. Iktidardan siyasi partiler kaçiyordu. Nitekim kaçmadilar mi? 2003 seçimlerine geldigimizde bir koalisyon iktidari vardi. Bu millet onlara 5 yil bu ülkeyi yönet demisti ama 5 yil yönetemediler birakarak kaçtilar. Öyle bir kaçis ki halkta bu kaçisi gördü 2002 yili 3 Kasim’da yapilan seçiminde o günkü iktidari degil yalnizca mecliste bulunan partilerin tamamini meclisin disina itti. O partilerin kimisi su an yoktur. Niye, çünkü halki canindan bezdirmislerdi.”
Anayasa’nin degistirmek istediklerini de kaydeden Erdem, “Yeni bir anayasa istiyoruz. 2015 seçimlerine giderken hedefimiz tek basina iktidar olmak degil yalnizca, anayasayi degistirecek bir çogunluga ihtiyacimiz var. 2015 seçimini önemli yapan budur” dedi.
Konusmalarin ardindan Nazmi Ünlü'nün tek aday olarak girdigi kongrede seçimlere gidildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284