Ulastirma, Denizcilik Ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan: “Uçak Kaçirma Eyleminin Bireysel Bir Olay Oldugunu Düsünüyoruz”

Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, uçak kaçirma girisiminin bireysel bir eylem oldugunu düsündüklerini söyledi.

Ulastirma, Denizcilik Ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan:  “Uçak Kaçirma Eyleminin Bireysel Bir Olay Oldugunu Düsünüyoruz”

Karaman’in Ermenek ilçesine helikopterle gelen Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Kharkov-Istanbul seferini yaparken Türk uçaginin kaçirilmak istenmesine iliskin sorulari yanitladi. Bakan Elvan, “Sizler de izlediniz herhangi bir sorun olmadan çok sükür tüm yolcularimiz tahliye edildi. Sahisla ilgili gerekli yasal islemler de yapiliyor. Bireysel bir olay oldugunu düsünüyoruz. Uçagi kaçirmak isteyen korsan Sochi’ye gitmek istedigini ifade etmis. Bu tür eylem Ukrayna’ya yönelik olabilir. Sorusturmayi yürütüyor arkadaslarimiz” dedi.
Bakan Elvan, hava korsaninin herhangi bir direniste bulunmadigini ve alkollü oldugunu kaydetti.
“INTERNET YASASI’NDA AMAÇ, ÖZEL HAYATIN GIZLILIGI”
Internet ile ilgili yapilan düzenlemelerin su anda Avrupa Birligi'nde ve gelismis ülkelerde uygulanan düzenlemelerden farkli olmadigini kaydeden Bakan Elvan, interneti yasaklamadiklarinin altini çizerek, bu yasada özel hayatin gizliliginin hedeflendigini anlatti.
Bakan Elvan açiklamasina söyle devam etti:
“Türkiye’de internet ortaminda yasal olmayan çok sayida ses kaydi, video görüntüsü var mi? Var. Bunlarin hiçbirisi Avrupa’nin hiçbir ülkesinde yayinlanamaz. Yasal olmayan bir yayin, yasal olmayan bir kaset, bir video görüntüsü Avrupa’nin hangi ülkesine giderseniz gidin engelleniyor. Ama su anda Türkiye’de Türk Ceza Kanunu’nda agir cezalar olmasina ragmen mevcut düzenlememiz, su anda cari olan düzenlememiz uygulanabilir nitelikte degildir. Bakin tekrar ifade ediyorum. Herhangi birinizin ailesinin kendisinin, özel hayatiyla ilgili kasetin internet ortamina düsmesi halinde su anda yapabileceginiz hiçbir sey yoktur. Bir hafta bunun mücadelesini vereceksiniz, bir hafta sonunda eger mahkemeden olumlu bir karar alsaniz bile engelleme imkaniniz olmayacak. Sadece içeriginin çikarilmasina yönelik mahkeme kararini ilgili iletisim saglayicilarina teker teker ulastirmak zorunda kalacaksiniz. Bu da sorunu çözmüyor. Peki ya mahkemeler ne yapiyor? Internet sitelerini kapatma karari alabiliyorlar. Iste biz bunun önüne geçiyoruz. Yasaklama söz konusu degil. Bilakis internet ortaminin daha rahat kullanilmasini saglayan bir mekanizma. Bizim buradaki temel amacimiz tekrar ifade ediyorum; kisilik haklarinin korunmasi, özel hayatin gizliliginin korunmasidir. Bizim yapmis oldugumuz düzenleme kesinlikle ifade edildigi gibi iste Çin, Iran, Hindistan gibi ülkelerle kiyaslanamayacak düzeyde bir düzenleme degil. Zannedersem bu arkadaslarimiz bu bahsettikleri ülkelerdeki uygulamalardan haberdar degiller. Türkiye’deki uygulamalardan da haberdar degiller. Su anda kisilik haklarinin ihlaline yönelik olarak kapanan internet sitesi sayisi -mahkeme karariyla tabii ki- bir elin parmaklarini geçmez, o kadar bile yok. Gerçegi herkes görecek, yasa uygulamaya girdigi zaman gerçegi herkes görecek.”
Seçim bölgesi Karaman’da, Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan’a, Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, AK Parti Il Baskani Kerim Dereli ile çok sayida partili eslik ediyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284