Ünüvar “Biz Günübirlik Hesaplarla Siyaset Yapmıyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Teşkilatı, parti il binasında düzenlediği iftar yemeğinde yazılı ve görsel medya temsilcilerini ağırladı.

Ünüvar “Biz Günübirlik Hesaplarla Siyaset Yapmıyoruz”

Yapılan yemek duası sonrası orucunu açan misafirler yenilen yemek sonrası soru-cevap şeklinde gerçekleştirilen basın toplantısında yeniden bir araya geldi. “Sevginin, hoşgörünün ve paylaşmanın heyecanını yaşadığımız Ramazan ayının bu güzel akşamında davetimize icap eden siz değerli basın mensuplarımıza teşkilatım adına öncelikle teşekkür ediyorum.”  diyen İl Başkanı Mahmut Ünüvar soru-cevaba geçmeden önce şehrin en güzel yerinde kendilerine ait parti binalarının olmasında katkı veren geçmiş dönem il başkanlarımıza teşekkür etti.

“Sahada Çok Görünmemiz Bir Seçim Stratejisi”

“Ülkenin bir takım kazanımları olduğunu belirten Başkan Ünüvar bu kazanımların devam etmesi için 2023 seçimlerinin ülkemiz için son derece önemli bir seçim olduğunun bilincinde olduklarını söyledi. Başkan Ünüvar “Aslında sadece 2023 değil bundan önceki seçimlerde de demokrasiye inanmış kitlelerin oyları bizler için her zaman kıymetli olmuştur. 2023 Ocak ayı itibariyle Karaman’ın çocukları olarak sahada yerimizi alacağız. 2023 seçiminde hedefimiz Karaman ili olarak Milliyetçi Hareket Partisini bir vekille temsil etmek. Aday olacak mısınız sorusu gelmeden önce de şunu belirtmek isterim ki kendi adıma adaylık gibi bir düşüncem yok. 12 yaşından beri teşkilatın içerisindeyim. Şu ana kadar şahsım adına hiçbir talebim olmadı. Genel merkezimizden, genel başkanımızdan ne görev verildiyse onu layıkıyla yapma amacında oldum. Görev verdiler merkez ilçe başkanı olduk, görev verdiler il başkanı olduk. Cumhur ittifakında 2’si AK Parti, 1’i MHP gibi planlamayı şu an için konuşmak çok erken. Şu an dağılım şu şekilde demek yanlış olur. Siyasete bakış şeklim, tecrübem geçmiş seçimler gibi herkesin kendi adayını çıkaracağı yönünde. Ama ilerleyen süreçte derler ki aynı listeden seçime gidilecek o zaman bize alınan karara saygı duymak ve sahada çalışmak düşer.”

“Tek Başına Seçimlere Girecekmişiz Gibi Çalışıyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi olarak kendilerine ait bir kimlikleri olduğunu belirten Başkan Ünüvar “Karaman merkez olmak üzere dört belediyemiz var. Bize ait olan belediyelerimizin işlerine mümkün mertebe siyaseten karışmıyoruz. Belediyelerimizle aramızda olan bu dengeden ve uyumdan genel merkezimiz son derece memnun. Dost meclislerinde vatandaş buluşmalarında bizlere en çok sorulan erken seçim olur mu sorusuna genel başkanımızı tanıyan, onun kırmızı çizgilerini bilen birisi olarak yüzde bir milyon hayır diyebilirim şu an. Pandeminin ülkemiz üzerinde yarattığı olumsuz etkileri toparlayabilmek için biraz zamana ihtiyaç var. AK Partinin de seçimin zamanında yapılmasını istediğini düşünüyorum. 2-3 yılda bir seçim demek yerine istikrarı nasıl sağlarız demek daha doğru. Genel başkanımızın, genel merkezimizin üretmiş olduğu siyasete katkı verecek, paralel düşüncede olacak çalışmalar yapacağız.”

“Algı Operasyonudur”

“Anket çalışmalarında Milliyetçi Hareket Partisinin oy oranlarının düşük gösterilmesi hakkındaki düşünceniz” nedir sorusunu değerlendiren Başkan Ünüvar “Partimizin oy oranlarının düşük gösterilmesi tamamıyla bir algı operasyonudur. 2014 yılında merkez ilçe başkanıyken 2015 yılında iki, 2019’de bir tane seçim gören birisi olarak ne hikmetse anketlerde bizim oyumuz hiçbir zaman yüzde 6 olmadı. Milliyetçi Hareket Partisi anketlerle siyasi stratejisini belirleyen bir parti değil. O nedenle geçmişte olduğu gibi bundan sonrada anketlere göre değil memleketin hayrına olabilecek olan her şeyde olacağız. Bizler bundan sonraki seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi’nin yüzde 15’lerin altında olacağını düşünmüyoruz. Kamuoyu araştırma şirketlerine ilişkin de bir yasa getirilecek ve bu sayede algı operasyonlarına son bulmuş olacak.” şeklinde cevaplandırdı.

“Göçmenler hakkında ne düşünüyorsunuz” sorusunu cevaplandıran Başkan Ünüvar “Ülkelerindeki savaştan dolayı ülkemize sığınan mülteciler, göçmenler ve sığınmacılar genel başkanımızın da dediği gibi hepimizin ortak meselesidir. Düşmüş birisine kapı açmak, misafir etmek bizim örfümüzde yer alan bir şey. Genel başkanımızın partimiz grup meclisinde söylediği gibi sığınmacıların ülkelerinden ayrılış ve kopuşlarına neden olan şartlar kalkar kalkmaz geldikleri gibi uğurlamak da bizim asıl önceliğimiz olacaktır. Bu devlet politikasıyla alakalı bir şey olduğu için benim çok fazla bir şey söylemem doğru değil. Genel Başkanımızın geçen hafta sığınmacılarla ilgili yapmış olduğu açıklamalar bu sorunun cevabı olacaktır. ”

“Cumhur ittifakı devam edecek mi” sorusunu cevaplandıran Başkan Ünüvar “Cumhur ittifakının kurulma sebebi ülke menfaatinin ve ülke bekasının öneminden kaynaklı. Cumhur ittifakı ile ülke menfaati için iki kurumsal kimliği olan parti bir araya geldi.  Genel başkanımız Cumhur ittifakı ilk kurulduğunda pazara kadar değil mezara kadar diyordu. Ülkemizin menfaati için nereye kadar gitmesi gerekiyorsa oraya kadar bu ittifak devam edecek.”

Yaptıkları iş itibariyle basın mensuplarının daha farklı bir pencereden gündeme baktıklarını söyleyen Başkan Ünüvar basın mensuplarının kendileri için yapacak oldukları analizlerin son derece önemli olduğunu belirtti. Basın mensuplarının 2023 yılının aday seçim yılı olacağını değerlendirmesine istinaden bir açıklama yapan Başkan Ünüvar “Herkesin aday adayı olmasını sağlayarak aday adaylarının sayılarını çoğaltalım. Aday adayları arasından kimin aday olmasını istersiniz kamuoyu araştırmasıyla en doğru adayı belirleyerek seçimleri kazanalım arzusundayız. Bir olan belediye başkanlığını dörde çıkararak bir başarı yakaladık. Seçimlerdeki başarımızın devamını sağlayarak yol almamız için en doğru adayla seçime gidebilmemiz gerekiyor”

Programa İl Başkanı Mahmut Ünüvar, Merkez İlçe Başkanı M. Mustafa Gözel, ilçe ve belde başkanları ile yazılı ve görsel medya temsilcileri katıldı. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284