Vekil Eser’den İşin Aslı Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver’in 08 Ekim 2021 Cuma günü Karaman’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin Karaman temaslarına ilişkin yaptığı “PAKDEMİRLİ TARLAYA AYAK BASMADI!” eleştirisine AK Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser’den cevap geldi.

Vekil Eser’den İşin Aslı Açıklaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi oturumunda yapmış olduğu konuşmada Pakdemirli’nin ziyaret programını eleştiren Vekil Av. Ünver “Tarım ve Orman Bakanı Sayın Pakdemirli, 8 Ekim Cuma günü geldiği Karaman'da iş adamlarına ait bir hayvancılık tesisini ve bir elma bahçesini ziyaret etmiş, ardından da beş yıldızlı bir otelde sektör toplantısı yapmıştır. Sayın Bakan, Karaman'da köylü Mehmet Ağa'nın tarlasına ayak basmamış, nasır tutmuş elini sıkmamış, traktör römorkunun gölgesinde bulgur pilavına kaşık sallamamış, yanık koyun yoğurdundan ayran içmemiş, domatesi, soğanı tuza bandırıp yememiştir. Çiftçinin sofrasına oturmadan tarımın sorunları bilinemez ve çözülemez. Tarımda girdi maliyetleri gün gün katlanıp ürününü hak ettiği değerde satamayan çiftçimiz borç batağına saplanmışken “Türkiye'de zarar eden çiftçi yok” diyebilen bir Tarım Bakanından da ancak böylesi bir tutum beklenirdi. Kendisini çiftçimizin ve üreticilerimizin vicdanına havale ediyorum” demişti.

Köylü Mehmet Ağa’nın tarlasına ayak basmadığı yönündeki eleştirilerin asılsız olduğunu söyleyen AK Parti Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser ise Bakan Pakdemirli’nin gün içinde çiftçi, işçi, memur kim istemişse hepsi ile birebir görüştüğünü açıkladı. Vekil Av. Eser açıklamasında “Bakan Bey ile sabah kahvaltı yapmadan Ankara'dan birlikte geldik. Program esnasında Karaman'da bir yere durup yemek yiyelim diye kendisine çok ısrar ettik, yemekle zaman kaybetmek istemediğini söyledi ve isteğimizi kabul etmedi. Öğleden sonra aracın içinde birlikte dürüm yedik. Gün içinde çiftçi, işçi, memur kim istemişse hepsi ile birebir görüştü. Valilik ziyaretini iptal edip, programda yokken belediyemizin Ongun Aş. işletmelerini ve Divle köyünü ziyaret etti. Akşam sekiz gibi Divle'de çayla peynir sıkması yedik ve Karaman'dan ayrıldı. İşin esasıyla ilgilenmekten görüntü verilemedi sanırım” ifadelerine yer verdi. Haber: Senem YAVUZASLAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284