Yilmaz: “Ülkede Yasanan Gerilimi Dindirmeliyiz”

Milliyetçi Hareket Partisi il teskilati seçim süresince düzenledigi basin toplantilarinin üçüncüsünü bir kafede gerçeklestirdi.

Yilmaz: “Ülkede Yasanan Gerilimi Dindirmeliyiz”

Gerçeklestirilen basin toplantisina MHP Il Baskani Av. Oktay Yilmaz, Merkez ilçe baskani Mahmut Ünüvar, milletvekili adaylari Ali Güler, Mehmet Ural, Ülkü Ocaklari Baskani Latif Pulcu ve partililer katildi.
Cumhuriyetin 92. Kurulus yildönümünü milletçe yâd ve idrak ettiklerini belirten Il Baskani Oktay Yilmaz, “Güzel ülkemiz, Istiklali ugruna fedakârca çarpisan millet ruhunun görkemli bir mükâfati, Milli iradenin muhtesem bir eseridir” dedi.
Cumhuriyetin kurulusundaki olaylari tam anlamiyla idrak ederek günümüz siyasi olaylarina deginilebileceginin altini çizen Yilmaz, “Tipki bugünkü gibi çikarlarini mukaddesati olarak gören, kendinden olmadigi halde baska kültürlerden oy devsirmeye çalisan karsi taraf hayranlari, icazetli hamakat kadrolari, mayasi teskilatlanma olan milletin kararliligi karsisinda duramamis, yenilgiye ugramistir. Zafer, kavrayici ve akilci bir siyaset, kapsayici ve dinamik bir diplomasi, her yönüyle teskilat birligine odaklanmis bir strateji ile mümkündür” dedi.
GERILIMI DINDIRMELIYIZ
Yasanan koalisyon süreci ile birlikte ortaya atilan yalanlarin, siyasetin ülke genelinde oldugu kadar Karaman’in da gerilmesine neden oldugunu belirten Yilmaz, “Seçim sürecinde gelisen kazanma isteginin, siyasi partiler olarak gerilimi dindirmeye çalismaktaki toplumsal vazifeyi unutturmamasi gerekir. Bizim isimlerle hiçbir problemimiz olamaz. Seçim beyannamemiz seçmeni aydinlatmaya ve kendimizi anlatmaya yeterlidir. Karaman teskilatimiz, ilimizde hem belediye baskanligi hem milletvekilligi çikarmis geçmisi yüz akiyla bezenmis bir teskilattir. Gerek bizim belediyecilik dönemimizde yapilip halen içilen tatli su çaylarinda, gerekse doktor milletvekilimizin özverisi ile binlerce sifa bulmus hastanin hayatinda, bizler tarafindan dagitimi yapilarak gururla balkonlardan sarkitilan bayraklarda, sehide sahip olma, teröre tavir koymada ülkücülerin altin dokunuslari vardir” diye konustu.
Koalisyon sürecinde yasananlarin ve havalarda uçusan yalanlarin seçmeni kime inanacagi noktasinda ciddi karamsarliga düsürdügünü ifade eden Oktay yilmaz sözlerine söyle devam etti: “Diger firkalardan farkli görüslere sahip, benzer siyasi görüsü paylasan insanlarin olusturdugu topluluklar, yani siyasi partiler! Hiçbir siyasi parti yoktur ki, kendi ilkeleri ile uyusmayan, tabani ile bagdasmayan bir toplulukla anlasma, ortaklik veya buna benzer bir iliskiye girsin. Hal böyleyken, seçim meydanlarinda koalisyon süreci anlatilirken, yasanan ve konusulanlar saptirilarak oy hesabi güdülmektedir. Ülkücü Hareket, geçmisi her türlü bedeli ödemis ve ödetmis abide sahsiyetlere dayanan kutlu bir davanin eseridir. Hiç kimse kendi ilke, kültür, örf ve duyarliliklarimizdan geçemeyen bir teklifi kabul etmememizle bizleri sorgulama haddine sahip degildir. Milliyetçi Hareket, ‘Elhamdülillah Müslümanim, Ne Mutlu Türküm Diyene’ diyebilenlerin toplandigi mukaddes bir davadir. Dini ve Milli terazimize uymayan hiçbir konuya evet dememis ve demeyecektir. Bugün bizi her seye hayir demekle elestiren AKP ve CHP ikilisi, tipki trafigi yararak ilerleyen ambulansin açtigi boslugu, ülkemizin son günleri de düsünüldügünde, yani ölü ve yaraliyi firsata çevirmeye çalisan zihniyetlerdir. Milliyetçi Hareket, iktidar hirsi ile böyle bir gaflete düsmeyecek kadar maneviyat ve siyasi hafizaya sahiptir. Dün neye hayir demissek bugünde ayni fikirde oldugumuzu tekrar ederiz. Oguz’un, Kayi’nin, Sultan Alparslan’in, Hazreti Fatih’in emaneti Iki bin yillik koca çinari, iktidar hirsinda, Bakara makara dalgalarinda, yolsuzluk sarmalinda, günah atesinde kül etmek isteyenlere firsat vermedik, vermeyecegiz. Aziz milletimiz, koalisyon süreci görüsmelerinde genel baskanimizin elini tasin altina koymadaki kararliligini, hatta yeni olusmasi planlanan hükümetin çalisma planini hazir ederek görüsmelere katildigini, sonuçta bize böyle bir teklifin yapilmadigini bilmektedir. Bu baglamda hem AKP’nin tarafimiza yönelttigini iddia ettigi teklifler, hem de elinde hiçbir yetki olmamasina ragmen gelin sunu edelim, bunu kuralim diyen CHP lideri Kiliçdaroglu’nun sözleri fasa fisodan ibarettir” dedi.
KIMSENIN EMANET OYUNA IHTIYACIMIZ YOK
Yilmaz, Milliyetçi Hareket Partisi’nin kimsenin emanet oyuna ihtiyaci oldugunu ifade ederek, “Hiçbir yolsuzluga, ayrimciliga, rüsvete adi karismamis, ayni zamanda Milliyetçi ve Dini Bütün birisi olarak kiymetli büyügüm Hasan Çalis, Karaman’da milletvekilligine talip her insan için basli basina bir rol modeldir. Bu model insanlarin yaptiklari hizmetlerin kazanimlari neticesinde gururla sahada alnimiz ak, basimiz dik dolasiyoruz. Bizim kimsenin emanet oyuna, selvi boyuna ihtiyacimiz yok, biz taklitçi degiliz. Derdi vatan, davasi turan, nesebi Türk, anasi atasi Müslüman bir nesli uyandirmak için çalisiyoruz. Basarabilirsek bize yeter. Zafere giden her yol bizim için mesru degildir, bizler sefere memur edildik, zafer Allah’in takdiridir” diyerek sözlerini tamamladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284