T.C. KARAMAN İCRA DAİRESİ

2018/1380 ESAS TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

T.C.  KARAMAN İCRA DAİRESİ

1 NO'LU TAŞINMAZIN

Özellikleri:Karaman İli, Merkez İlçesi, Hacıcelal Mahallesi, 546 m2 alanlı, 2925 Ada

4 Parsel üzerinde konumlu Arsa vasıflı ana taşınmazda yer alan, 48/546 arsa paylı, 2. Normal Kat 8 Bağımsız Bölüm Numaralı Mesken vasıflı taşınmazdır. ADRES: 8 NOLU BB: Taşınmaz Hacıcelal Mah. 68. Sokak. Kocabıyık Apartmanı No: 15 Kat: 2. Daire:6 Merkez / Karaman posta adresinde konumludur.

İMAR DURUMU: Parselin imar durumu, dosyasında mevcut imar durum belgesine göre Ayrık nizam 5 kat yapılaşma koşullarında T4(KonutTicaret) alanı lejantında kalmaktadır. Yönetmelik gereği TAKS:0,40'ı geçemez. Satışa konu , ana taşınmazın 2. Normal katında konumludur. Bina girişine göre sağda, binanın arka cephesinde konumlu dairedir. Merdiven çıkışına göre sağda konumludur. Güney, kuzey ve batı yönlerden açık cephelidir.Taşınmazın iç mekan plan tertibinde de, antre ve oda şekillerinde kısmi değişiklikler yapılmıştır. Oda sayısı ve brüt alanda değişiklik bulunmamaktadır. Mutfak balkonu PVC doğrama cam ile kapatılmıştır. Projesine göre ve mahallinde; 3 oda, 1 salon, 1 mutfak, 1 antre, 1 hol, 1 banyo, 1 lavabo-wc, 1 kömürlük, 2 balkon şeklinde ve 125 m2 brüt alanlıdır. Dairenin giriş kapısı çelik, iç kapıları ahşap, pencereler ve balkon kapıları PVC doğramadır. Pencerelerde demir ferforje ile koruma sağlanmıştır. Isınması doğalgaz kombi ile sağlanmaktadır. Antre, mutfak zeminleri ile mutfak duvarları yarı yükseklikte seramik, banyo ve wc zemin ve duvarları seramiktir. Odaların zeminleri ahşap parkedir. Banyoda klozet ve klasik duş, wcde ayaklı lavabo mevcuttur. Antrede vestiyer mevcuttur. Mutfak dolapları suntalem, tezgahı suni mermerdir. Taşınmaz-17 yaşındadır.

Kıymeti               :146.637,00 TL                                                                                              KDV Oranı :%1

Kaydındaki Şerhler : Alacaklı bankaya ipoteklidir

1.Satış Günü: 13/05/2019 günü 11:40 - 11:45 arası

2.Satış Günü: 10/06/2019 günü 11:40- 11:45 arası

Satış Yeri: Karaman Belediye Başkanlığı Müzayede Salonu Merkez/KARAMA

2 NOLU TAŞINMAZIN

Özellikleri:Karaman İli, Merkez İlçesi, Hacıcelal Mahallesi, 546 m2 alanlı, 2925 Ada 4Parsel üzerinde konumlu Arsa vasıflı ana taşınmazda yer alan, 43/546 arsa paylı, Zemin Kat 5 Bağımsız Bölüm Numaralı Mesken vasıflı taşınmazdır.

ADRES BİLGİLERİ: 5 NOLU BB: Taşınmaz Hacıcelal Mah. 68. Sokak. Kocabıyık Apartmanı No: 15 Kat: Zemin, Daire: 1 Merkez / Karaman posta adresinde konumludur.

ANA TAŞINMAZ ÖZELLİKLERİ: Ana gayrimenkul; 546 m2 alana sahip, doğu yönden yola, diğer yönlerden komşu parsellere cepheli ara parsel üzerinde Bodrum+Zemin+4 normal+Teras katlı olarak ayrık nizamda, betonarme karkas yapıda 3/B yapı sınıfında inşa edilmiş apartman niteliğindedir. Taşınmaz~17 yaşındadır. Binada asansör mevcuttur.

5NOLU BAĞIMSIZ BÖLÜM ÖZELLİKLERİ: Satışa konu 5 nolu mesken vasıflı taşınmaz, ana taşınmazın Zemin katında konumludur. Bina girişine göre solda, binanın ön cephesinde konumlu dairedir. Projesine göre daire girişi, kuzey cepheden sağlanan apartman girişinden girildiğinde, zemin katta solda yer alması gerekirken (adreste 1 nolu daire), mahallinde projesine aykırı olarak apartman içinden giriş kapısı iptal edilerek, binanın güney cephesinden bağımsız giriş verilmiştir. Bu nedenle iç mekan plan tertibinde de kısmi değişiklikler yapılmış ve balkonlarda genişleme yapılmıştır. Taşınmaz güney, kuzey ve doğu yönlerden açık cephelidir. Projesine göre; 3 oda, 1 salon, 1 mutfak. 1 antre, 1 hol, 1 banyo. 1 lavabo-wc, 1 kömürlük, 2 balkon şeklinde ve 100 m2 brüt alanlıdır. Mahallinde, 3 oda. 1 salon, 1 mutfak, 1 giriş holü, 1 antre, 1 hol, 1 banyo, 1 lavabo-wc, 1 kiler, 2 balkon şeklinde ve 108 ın2 brüt alanlıdır. (Mutfak balkonunda 4 m2, oda

balkonunda 4 m2 genişleme yapılmıştır.) Dairenin giriş kapısı çelik, iç kapıları ahşap, pencereler ve balkon kapıları PVC doğramadır. Pencerelerde demir ferforje ile koruma sağlanmıştır. Isınması doğalgaz kombi ile sağlanmaktadır. Antre, mutfak zeminleri ile mutfak duvarları yarı yükseklikte seramik, banyo ve wc zemin ve duvarları seramiktir. Odaların zeminleri ahşap parkedir. Banyoda klozet ve klasik duş, wc de ayaklı lavabo mevcuttur. Antrede vestiyer mevcuttur. Mutfak dolapları suntalem, tezgahı suni mermerdir. Taşınmaz ~17 yaşındadır. Dosyamız borçluları adına tapuda 1/2 'şer hisselidir. Taşınmazın tamamı satılacaktır.

Kıymeti               : 126.030,00 TL                                                                                KDV Oranı : %1

Kaydındaki Şerhler : Alacaklı bankaya ipoteklidir

1. Satış Günü: 13/05/2019 günü 11:55 - 12:00 arası

2. Satış Günü: 10/06/2019 günü 11:55 - 12:00 arası

 Satış Yeri: Karaman Belediye Başkanlığı Müzayede Salonu Merkez/KARAMAN

Satış şartları :

1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/1380 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 12/03/2019

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284