112 Acil Sağlık Hizmetleri 25. Yılını Kutluyor

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 112 Acil Sağlık Hizmetleri 25. Yıl kutlamaları kapsamında kutlama etkinliği düzenlendi.

112 Acil Sağlık Hizmetleri 25. Yılını Kutluyor

İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen etkinliğe Vali Fahri Meral, İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Karaman Belediyesi Tevtiş Kurulu Başkanı Serkan Kanlı, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr.Fatih Rüştü Delen, İl Sağlık Müdürlüğü Yöneticileri, 112 sağlık çalışanları, resim yarışması katılımcıları ve aileleri ile yerel basın mensupları katıldı.

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Dr.Adnan Kurşun acil sağlık hizmetlerinin yurt genelinde en uç noktalara kadar yayılmış, kesintisiz olarak hizmet veren büyük bir sistem olduğunu belirterek, “İlimizde 2019 yılı verilerine göre 112 ambulansları 23.873 vakaya gitmiştir. Ortalama vakaya ulaşım süremiz 5,5 dk dır. Acil Sağlık Hizmetlerinin etkinliği her bireyin yaşam kalitesini doğrudan arttırabilecek bir güçtür.” dedi.

Acil sağlık hizmetleri 25. Yıl etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği çerçevesinde düzenlenen ortaokullar arası “112 Acil Sağlık Hizmetleri” konulu genç nesillerin bilincini arttırmak amaçlı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada birinci olan Sabiha Gökçen Ortaokulu öğrencisi Burak Al’a bisiklet ödülünü Vali Fahri Meral, ikinci olan Sabiha Gökçen Ortaokulu öğrencisi Kadir Tekdemir’e bisiklet ödülünü İl Sağlık Müdürü Dr.Adnan Kurşun ve üçüncü olan Bekir Sıtkı Erdoğan Ortaokulu öğrencisi Esra Karaman’a bisiklet ödülünü Kamu Hastaneleri Başkanı Dr.Celalttin Büyükboyacı verdi.

Karaman yerel basın mensuplarımızın “Basın Gözü ile 112” konulu fotoğrafları da etkinlikte yer alarak sergilenmeye hak kazanan fotoğraf sahipleri Murat Özünal, Cüneyt Diller, Muammer Şen, Emre Buğra Çetin, Oğuz Bektaş ve Mehmet Dağlı’ya plaket takdim edildi.

112 Acil Sağlık Hizmetleri 25. Yıl Etkinlikleri kapsamında ASTE (Ambulans Sürüş Teknikleri Eğitimi) ALL-STAR yarışması düzenlendi. Yarışmada birinci olan Karaman 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ambulans şoförü Ali Bilekyiğit’e kutlama etkinliğinde plaket taktim edildi.

Ayrıca 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin 25. Yıl Etkinlikleri kapsamında Karaman’da bir dizi etkinlikler de yapıldı; Karaman’da beş ilkokul, 112 Ambulans ekipleri tarafından ziyaret edilerek öğrencilere Ambulansa yol verilmesi ve 112 çağrı sisteminin kullanılması konusunda farkındalık eğitimleri verilerek öğrencilere “Yaşama yol ver” sloganlı kalem, silgi gibi materyaller dağıtıldı.

Karaman Belediyesi işbirliği ile Billboardlara ve belediye otobüslerine farkındalık yaratması amaçlı 112 Acil konulu afişler asıldı. Karaman otogarı ve taksi durakları ziyaret edilerek ambulansa yol verme konusunda şoförlere bilgilendirme yapıldı.

Resim ve fotoğraf sergisinin gezilmesi ve 112 çalışanları ile fotoğraf çekiminin ardından program sonlandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2019, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284