37 Yaşındaki Böbrek Taşı Hastası Sağlığına Kavuştu

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan covid 19 salgını nedeniyle ara verilen “Kapalı Böbrek Taşı Ameliyatı”na Karaman Eğitim Araştırma Hastanesinde yeniden başlandı.

37 Yaşındaki Böbrek Taşı Hastası Sağlığına Kavuştu

Sağ yan ağrısı şikâyetiyle Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran 37 yaşındaki Selçuk Atabay isimli hasta yapılan Kapalı Böbrek Taşı Ameliyatı sonrasında sağlığına kavuştu. Yapılan operasyon hakkında bilgiler veren Üroloji Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Güven Erbay “Hastanemize sağ yan ağrısı şikâyeti ile başvuran 37 yaşındaki Selçuk Atabay isimli hastamızda yapılan tetkikler sonucunda sağ böbreğin çıkışını tıkamış 4,5 cm’lik taş tespit ettik. Hastamızın sağ sırt bölgesinden yaptığımız 1 cm’lik kesiden nefroskop yardımı ile böbreğe girerek taşı küçük parçalar halinde vücut dışına çıkardık. Yaklaşık 1 saatlik operasyon sonrasında hastamızın böbreği tamamen taştan temizlenmiş olup ameliyattan sonraki üçüncü günde hastamızı taburcu ettik. Bu yöntem sayesinde günümüzde artık açık taş cerrahisine olan ihtiyaç yok denecek kadar azalmıştır” dedi. 
“Taşsızlık 1’cmlik Küçük Bir Kesiden Sağlandığı İçin Hastalarımız Günlük Yaşantısına Kısa Bir Süre İçinde Dönebilmektedir”
“Böbrek taşları aciliyet arz eden, tedavi edilmediği takdirde taşın oluşturduğu tıkanıklığa bağlı böbreğin fonksiyon görmez hale gelebileceği önemli bir hastalıktır” diyen Dr.Öğrt. Üyesi Erbay “Bu salgın döneminde bir yandan Covid ile mücadele ederken bir yandan da aciliyet arz eden hastalıklar açısından hastalarımızın mağduriyet yaşamaması için uğraşmaktayız. Hastalarımızın pandemi döneminde dış merkezlere gitmeden hastanemizde tedavi olabilecek olması hastalarımız açısından önemli bir avantajdır. Uzun süredir hastanemiz bünyesinde yapılmayan bu ameliyat, son iki ay içinde tarafımca 10 kez yapılmıştır. Bu ameliyat esnasında kullanılan nefroskop aleti ve sarf malzeme temininde desteklerini esirgemeyen Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Yılmaz ve Sayın İl Sağlık Müdürümüz Dr. Adnan Kurşun’a da teşekkürlerimi bir borç bilirim. Bu ameliyatla birlikte onkolojik cerrahileri de hastanemiz bünyesinde açık cerrahi yöntemle yapmakta olup, görüntüleme sistemimizin daha iyi hale gelmesi ile laparoskopik (kapalı) yöntemle de yapmaya başlayacağız”dedi.
Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284