60 Yasindaki Kadinin Cesareti Genç Hastalara Örnek Oldu

5 yil önce kalbine mekanik kapak takilan ve kullandigi ilaç nedeniyle bu ameliyattan sonra olacagi bütün ameliyatlarda hayati risk tasiyan ancak bacaklarindaki toplardamarlarinda tespit edilen kaçak nedeniyle ameliyat olmasi gereken 60 yasindaki Halime Uçar, tüm riskleri göze alarak Endovenöz Lazer sistemi ile ameliyat olarak hem agrilarindan kurtuldu. Hem de kendisiyle ayni durumda olan hastalara örnek oldu.

60 Yasindaki Kadinin Cesareti Genç Hastalara Örnek Oldu
Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Operatör Doktoru Osman Yasar Isikli hastanin durumuyla ilgili verdigi bilgide, “Hastamiz Halime Uçar 60 yasinda ve 5 yil önce kalbine mekanik kapak takildigi için kullandigi ilaçlardan dolayi sonraki bütün olacagi ameliyatlarda kanama riski bulunuyor. Ayaklarinda gece gelen agri ve uyusma sikâyeti nedeni ile yapilan tetkikte bacaklarindaki yüzeysel toplardamarlarinda kaçak tespit edildi. Alinan karar geregi Endo Venöz Lazer ile kaçak görülen damarlar yok edildi. Hastamizin göstermis oldugu kararlilik henüz hastaliginin farkinda olmayan çogu genç hastaya örnek niteligindedir. Karaman’da bugün hastaliginin farkinda olmadigi için ilerde çok büyük istenmeyen durumlarla karsi karsiya kalma riski olan binlerce çalisan vardir. Varisler mevcut hastalikta buz daginin sadece görünen yüzüdür. Varisli ven hastalarinin yüzde 75’i kalitsal sebeplere dayanir. Ana nedeni Venöz Hipertansiyon yani toplardamar tansiyon yüksekligi olan bu hastaligin risk grubundaki kisilerin ayakta sabit durarak çalisan meslek gruplari ile uzun süre oturarak is yapan meslek gruplari olusturmaktadir. Karaman’da vardiya ile çalisan on binlerce isçimizin risk grubu içerisinde olmasi kaçinilmazdir. Maalesef poliklinik hastalarimizin büyük çogunlugunu bu meslek grubu olusturmaktadir. Karaman’in sosyo ekonomisine çok büyük katkisi olan fabrika ve KOBI çalisanlarinin saglik yönünden yasam kalitesinin yüksek olmasi is verimini de yükseltir. Yaklasan yaz sicaklari nedeni ile önemi daha da artan bu hastalik üzerinde durdugumuz risk grubundaki kisilerin C2 seviyesine ulasmadan korunmasidir. Ileriki günlerde hem isyeri hekimlerimiz, hemde aile hekimlerimizle venöz hipertansiyon bilgilendirme ve degerlendirme seminerleri planlamaktayim. Bugün özel kliniklere binlerce dolara yapilan skleroterapi, köpük tedavisi, Endovenöz lazer uygulama hizmetleri SGK güvencesi olan bütün hastalara ücret alinmadan Karaman Devlet Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Klinigimizce yapilmaktadir. Ayrica hastalarimiz varisle ilgili her türlü soruyu soracaklari bir internet sitesi suan kurulum asamasinda birkaç gün sonra aktif durumda olacaktir. 60 yasinda ve yüksek risk grubunda olan Halime Uçar hastamiza farkindaligi nedeni ile uzun ve saglikli ömürler diliyorum” dedi.
Hasta Halime Uçar’da, “Tüm riskleri göze alarak ameliyat oldum. Çünkü bacagimdaki agrilar nedeniyle normal hayatima devam edemiyordum. Daha önce kalp ameliyati oldugum için yeni bir ameliyatin risklerini doktorum bana ve aileme açikladi. Ancak ben ve ailem tüm riskleri göze alarak ameliyat karari verdik. Simdi verdigim kararin ne kadar dogru oldugunu sagligima kavusunca çok daha iyi anladim. Beni sagligima kavusturan doktorum Osman bey ve Devlet Hastanesi personeline tesekkür ediyorum. Bu hastaligi tasiyan herkese biran önce ameliyat olmalarini öneriyorum” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284