Aile Hekimligi KMÜ’de Hizmet Vermeye Devam Ediyor

Ülkemizde 2010 yilinda uygulanmaya baslanan ve modern tip anlayisinin en önemli parçalarindan birisi olan ‘Aile Hekimligi’ Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) hizmet vermeye devam ediyor.

Aile Hekimligi KMÜ’de Hizmet Vermeye Devam Ediyor

1039 Kayit Yapildi
KMÜ’de bir yili askin süredir hizmet vermekte olan Aile Hekimligi Birimine su ana kadar 1039 kayit yapildi. Doktor Saim Ilgin Girgin ile Hemsire Zeliha Erbay Sanlitürk’ün görev yaptigi KMÜ Aile Hekimligi Biriminde rutin saglik kontrolleri, tetanoz ve hepatit asilari ile bebek asilari, gebe muayenesi, izlenmesi ve asilanmasi, ilk yardim gibi saglik hizmetleri verilebiliyor.
Siz Kayit Yaptirdiniz mi?
Karaman Il Halk Sagligi Müdürlügüne bagli olarak KMÜ Saglik Kültür ve Spor Daire Baskanligi binasinda 2 Eylül 2013’ten bu yana hizmet vermekte olan Aile Hekimliginden sadece ögrenciler ve personel degil, personel esleri ve çocuklari da yararlanabiliyor. Özellikle farkli illerden gelen ögrenciler için önemli bir hizmet olan aile hekimligi, KMÜ’lülere üniversite bünyesinde saglik hizmetlerinden yararlanma imkâni sagliyor.
KMÜ Aile Hekimligi Biriminde genel muayeneler mesai saatleri içerisinde gerçeklestirilirken, pazartesi ve çarsamba günleri de laboratuvar hizmeti saglanabiliyor. Kayitli nüfus sayisinin az olmasindan dolayi simdilik sadece iki gün ile sinirli olan laboratuvar hizmeti, kayitli sayisinin artmasi halinde tüm mesai günlerinde hizmet verebilecek.
Tüm Hizmetler Ücretsiz
KMÜ Aile Hekimligi Biriminde kayit ve tetkikler de dâhil olmak üzere uygulanan bütün hizmetler ücretsiz olarak gerçeklestiriliyor. Aile Hekimligi Birimine kayit olmak içinse üzerinde TC kimlik numarasinin yazili oldugu nüfus cüzdani ve kisinin adres bilgileri yeterli oluyor. Kayitli hastalar ise kimlik numaralari ile Aile Hekimligi Birimine gelerek kolayca muayene olabiliyorlar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284