Ani Sicaklik Degisimi Hasta Etmesin

Hava sicakliklarindaki ani düsüsün enfeksiyon riskini artiracagi belirtildi.

Ani Sicaklik Degisimi Hasta Etmesin

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tip Fakültesi Iç Hastaliklari ve Nefroloji Uzmani Prof. Dr. Süleyman Türk, bir süredir yasanan ''pastirma yazi'' sicaklarinin, yerini yarindan itibaren soguk havaya birakacagini söyledi.

Vücut fizyolojisinin bu tür ani sicaklik degisimlerini tolere etmekte zorlandigini anlatan Türk, sunlari kaydetti:
''Pastirma yazi olarak tabir edilen günlerin ardindan sicakligin yaklasik 10 derece düsecek olmasi, vücudu enfeksiyonlara karsi daha zayif hale getirecek.
Bu tür hava degisiklikleri en çok akciger ve bogaz enfeksiyonlarina yol açar. Özellikle seker, böbrek, kronik akciger hastalari ile yaslilar ve çocuklar çok dikkatli olmalidir. Öncelikle, soguklara ince, yazlik kiyafetlerle yakalanmamak gerekir. Ilk önlem olarak bizi soguktan koruyacak kiyafetler giymeliyiz. Ayrica beslenme de büyük önem tasiyor. Turunçgiller ve kislik yesil sebzeleri bolca tüketmek, vücudu soguga karsi dogal bir kalkan gibi koruyacaktir.''
-Günde bir bardak süt-
Ani sicaklik degisimlerinde hastalanacak riskli gruplar içinde çocuklarin da yer aldigini ifade eden Türk, söyle devam etti:
''Çocuklarin vücut direncini artirmak için sabah mutlaka siki kahvalti yaptirilmalidir. Çocuklarimizin vücut direncini artirmak için en pratik çözüm; günde bir bardak süt içmelerini saglamak. Sütün içindeki D vitamini, savunma sistemini müthis sekilde destekliyor. Ayrica süt, hem zeka hem fiziki olarak çocuklarimizin saglikli gelisimine katkida bulunan en önemli besin. Bu nedenle okullarda baslatilan ücretsiz süt dagitimi konusu üzerinde daha fazla durmak gerekiyor. Süte harcayacagimiz 1 liranin, ülkemize bin lira olarak geri dönecegini hiçbir zaman unutmamaliyiz.''
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284