Arslan :Hekimlik Zordur Hekim Olabilmekte

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Arslan, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda hekimliğin zor bir meslek olduğunu ancak hekim olabilmenin daha zor olduğunu söyledi.

Arslan :Hekimlik Zordur Hekim Olabilmekte

Arslan, “Özü, insana koşulsuz hizmet olan hekimlik, her türlü şartlar altında, yaz kış, gece gündüz, sıcak soğuk demeden; barışta ve savaşta, her türlü tehlikeyi göğüsleyerek din, dil, ırk, düşman, dost farkı gözetmeden, hizmet veren en kutsal mesleklerden bir tanesidir. Hekimlik zordur hekim olabilmekte. Yaşamdan kopuk yaşayarak geçen 6 senelik öğrencilikte, sabahlara kadar çalışılan derslerin ve uykusuz geçen gecelerin, göz kapaklar düşerken uyanık olmaya çalışılan gündüzlerin olağan kabul görmesidir hekimlik. Nice zorlukların sonunda bitirilen tıp fakültesinden doktor olarak mezun olursunuz ama başka hiçbir meslekte zorunlu olmayan hoşgörü, merhamet, soğukkanlılık, sabır, anlayış ve vicdanı taşımak ta görevinizdir.

Uzman olmak için devam edilen eğitim hayatında ne öğrenci ne de doktorsunuzdur. Gecesi gündüzü birbirine karışmış günlerin, bitmiş tükenmiş hayatınızın sonunda kazanılan uzmanlıkla hiç bilmediğiniz bir yöreye gider mesleğinizi icra etmeye çalışırsınız. Hastalarınıza hizmet etmenin hazzını yaşarken, iyileştirdiğiniz, acılarını sardığınız insanların dualarıdır size güç veren.  7 gün, 24 saat süren mesainin, alınan sorumluluk ve risklerin karşılığı kazanılan para ile ölçülemeyecek kadar kıymetlidir. Maalesef, günümüzde bu kadar zor ve güç şartlarda edinilen, büyük bir fedakârlıkla yürütülen bir mesleğin, ekonomik karşılığı pek çok mesleğin gerisinde kalmış durumdadır.  14 Mart Tıp Bayramını yaşadığımız bu günlerde; bu denli önem arz eden bir mesleğin değer görmesi, özlük ve ekonomik şartlarının iyileştirilmesi, en büyük arzumuzdur.  Tüm bunların ışığında; sağlık hizmetlerinin sunumunda özveriyle emek veren tüm çalışanlarımızın Tıp Bayramını kutlar, başarılar dilerim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284