Bağımlılık, Felç ve Parkinsona Karşı Ağrısız Tedavi

Hastalık tespit edilen beyin bölgesine manyetik frekans verilerek o bölgenin elektrik iletimini ve hormon aktivitesi düzenleyen TMS tedavisi sigara, alkol gibi bağımlılıkların yanı sıra felç, parkinson ve kulak çınlaması gibi hastalıkların tedavisinde başarı sağlıyor.

Bağımlılık, Felç ve Parkinsona Karşı Ağrısız Tedavi

Hastaya ve hastalığa bağlı olmak üzere seans şeklinde uygulanan tedaviler toplamda 10 ile 20 arasında değişirken,  seans süresinin hastalık ile tedavi yöntemine göre 5 ile 45 dakika arasında sürüyor.

“Transkraniyal Doğru Akım Tedavisi, noninvaziv bir beyin uyarım yöntemidir” diyen Nöroloji Hastalıkları Uzmanı Dr. Oktay Kapan tedavinin kafatasına yaklaştırılan elektrotlar arasından doğru akım geçirilerek uygulanan bir tedavi şekli olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Kapan açıklamasında “Günümüzde beyni olumlu yönlerde etkileyen tedavi şekilleri giderek artmaktadır. Girişimsel olmaması ve ucuz bir yöntem olması nedeniyle son 10 yılda giderek artan şekilde kullanılan etkinliği kanıtlanmış yöntemdir. Transkraniyal Doğru Akım Tedavisi ağrısız bir uygulamadır. Baş ağrıları, panik bozukluklar, obsesif kompulsif bozukluk, depresyon, kronik vücut ağrıları, öğrenme bozuklukları, bağımlılık sigara, alkol bağımlılığı, felç, parkinson hastalığı, kulak çınlaması, kekemelik gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Yapılan çalışmalarda ciddi yan etkiye rastlanılmamıştır” dedi.

Hasta Yeşilyaprak “Dün ile Bugün Arasında Ciddi Oranda Azalma Var”

Nikotin tedavisi gören ve sigara bağımlılığı olan hasta  Ferhat Yeşilyaprak “ Bugün ikinci seansım. Bu tedaviyi dün almama rağmen bayağı bir fark etti diyebilirim. Başlarda pek umudum yoktu ama tedaviyi aldıktan sonra ne kadar faydalı olduğunu daha iyi anladım. Bunu herkese de tavsiye ederim. Ağrı yok, çok rahat bir şekilde gelip bu cihaza girebilirler. Sigara içme oranında yüzde 45’e yakın arasında fark etti” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2021, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284