Bakanlik`tan Aile Hekimlerine Engelli Uyarisi

Saglik Bakanligi, aile sagligi merkezlerinin engellilerin erisimine imkan taniyacak sekilde düzenlenmesi konusunda aile hekimlerini uyardi.

Bakanlik`tan Aile Hekimlerine Engelli Uyarisi

Bakanliktan halk sagligi müdürlüklerine gönderilen uyari yazisinda, kanuna göre, umuma açik hizmet veren her türlü yapilarin engellilerin erisebilirligine uygun duruma getirilmesi gerektigi hatirlatildi. 04.07.2012 tarih ve 6353 sayili kanunun 34 üncü maddesiyle, ulasilabilirlik standartlarinin uygulanmasi izlenmesi ve denetimine iliskin hususlarin düzenlendigi belirtilerek, öngörülen yükümlülüklerini yerine getirmedigi tespit edilen kamu kurum ve kuruluslarina 5 bin TL ile 25 bin TL arasinda degisen idari para cezasi verilecegine dikkat çekildi.
Açiklamada, söyle denildi: "Engellilere yönelik düzenlemelerin tamamlanmasi için taninan süre, 07.07.2013 tarihinde sona ermektedir. Hukuki sonuçlarla karsilasilmamasi amaciyla Mülkiyeti Saglik Bakanligi’na ait olan binalarda faaliyet gösteren aile sagligi merkezlerinin disindaki sahis, belediye, dernek, vakif, diger kamuya ait aile sagligi merkezlerinde faaliyet gösteren aile hekimlerinin binalarini zamaninda ve birinci basamak saglik kurumlarinda ulasilabilirlik tespit formunda belirtilen esaslara uygun olarak düzenlenmesi gerekmektedir."
Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284