Bakanlik`tan Saglik Personeline Müjde

Saglik Bakanligi`nca yapilacak düzenlemeyle acil ve yogun bakimlarda görev yapanlar daha fazla ek ödeme alacak.

Bakanlik`tan Saglik Personeline Müjde

Acil servislerde, yogun bakimlarda ve Saglik Bakanligi'nin yardim amaçli hizmet sundugu yerlerde görev yapanlar daha fazla ek ödeme alacak.
Saglik Bakanligi Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Baskani Hasan Çagil, AA muhabirine yaptigi açiklamada, saglik personelinin ek ödemeleriyle ilgili bir sikinti olmadigini, 15 Subat'ta maasla birlikte bu ödemelerin de yapilacagini açikladi.
Bir süre önce ''Performansa dayali ek ödeme sisteminin kaldirildigi ve saglik çalisanlarina ek ödeme yapilmayacagi'' yönünde asilsiz haberler çiktigini animsatan Çagil, bu konudaki mevzuatta düzenlemeye gidilmesi sebebiyle ''hesaplamalarin tekrar yapilmamasi için mevzuat degisiklinin beklenmesi''nin istendigini, bunun ''ek ödemelerin yapilmayacagi'' seklinde yanlis yorumlandigini belirtti.
Hazirlanan yeni mevzuatta çalisanlar lehine düzenlemelerin yer alacagini ifade eden Çagil, yarin yayinlanmasi planlanan bu mevzuatla ek ödemelerin her zaman oldugu gibi maasla birlikte 15 Subat'ta yapilacagini bildirdi.
Çagil, ''Ek ödemeler ve maas bu ay itibariyla çalisanlarin eline geçecek, sorun yasanmayacak diyebiliriz öyle mi'' sorusuna, ''Tabii ki'' yanitini verdi.
-''Bazi alanlarda katsayilara yeni düzenleme''-
Ek ödemelerle ilgili mevzuatta yapilacak düzenlemeye iliskin de bilgi veren Hasan Çagil, bazi hizmet gruplarinda ve belirli birimlerde daha adil ödeme yapilabilmesi için farkli katsayilar olusturuldugunu belirtti.
Çagil, ''Ek ödemelere 15 Subat'ta yapilacak iyilestirmeler yansiyacak, kritik ve hizmet vermekte zorlanilan birimlerde görev yapanlar daha fazla ek ödeme alacak. Mesela acilde ve yogun bakimda çalisan hekimler ya da il disinda görevlendirmelerde ek ödemeler artacak'' dedi.
Saglik Bakanligi'nin Sudan, Somali, Afganistan gibi ülkelerde saglik hizmeti verdigini, Suriye'den gelenlerin bulundugu kamplarda da hekimlerin görevlendirildigini ifade eden Çagil, bu tür görevlendirmelerde performansin daha fazla ödenmesinin öngörüldügünü bildirdi.
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Baskani Hasan Çagil, ''Il disinda görevlendirdiklerimiz bugünkünden çok daha iyi ek ödeme alacak ve artik gönüllü gitmek isteyecek'' diye konustu.
Rotahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284