Bilgi Güvenligi Politikalari Seminerleri Sürüyor

Saglik Bakanligi tarafindan bilgi gizliliginin korunmasi kapsaminda yürütülen Bilgi Güvenligi Politikalari konulu seminerler devam ediyor.

Bilgi Güvenligi Politikalari Seminerleri Sürüyor

Halk Sagligi Müdürlügü’nün görevleri kapsaminda bilginin toplanmasi, degerlendirilmesi, raporlanmasi ve paylasilmasi süreçlerinde güvenligin saglanmasi amaciyla tedbir alma, bilginin gizlilik bütünlük ve erisilebilirlik kapsaminda degerlendirilerek içerden ve disaridan kasitli veya kaza ile olusabilecek tüm tehditlerden korunmasini saglamak ve yürütülen faaliyetlerin etkin, dogru, hizli ve güvenli olarak gerçeklestirilmesinde bilgi güvenligi açisindan gerekli usul ve esaslar hakkinda Halk Sagligi Müdürlügü’ne bagli kurumlarda görev yapan personeli bilgilendirmek ve farkindalik yaratmak amaciyla Halk Sagligi Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy’un koordinasyonunda egitim programlari yürütülüyor.
Bu kapsamda geçtigimiz gün Karaman Toplum Sagligi Merkezi personeline yönelik olarak bir egitim gerçeklestirildi.
Halk Sagligi Müdürlügü bilgi güvenligi yetkilisi Ahmet Kantar tarafindan düzenlenen seminerde Bilgi Güvenligi Politikasi, E-Posta Güvenligi ve Sosyal Mühendislik konulari hakkinda egitim verildi.
Halk Sagligi Müdürlügü bilgi güvenligi yetkilisi Ahmet Kantar, “Güvenligin sadece küçük bir kismi (%20) teknik güvenlik önlemleri ile alinir. Büyük bir kismi ise (%80) kullaniciya baglidir. Sosyal mühendis ile hirsiz arasinda ki farkin en belirgin özelligi sosyal mühendis teknolojiyi kullanarak ya da kullanmadan insanlardan faydalanir. Bu nedenle çogu insan kandirilma olasiliginin düsük oldugunu düsünür. Bu ortak inancin bilincinde olan insan istegini o kadar akillica sunar ki kurbanin güvenini sömürür. Kullandigi en büyük silah ise insan zafiyetleridir” dedi.
Kantar, bu bilgilerin disinda E-Posta güvenligi ve bilgi güvenligi politikalari hakkinda sunumlarini yaparak egitimleri tamamladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284