“Bir Saglik Çalisani Olarak Hemsire; Ya Benim Sagligim ” Konferansi Verildi

12 -18 Mayis Hemsireler Haftasi nedeniyle, Karaman’da ilk kez Karaman Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreterligi, Karamanoglu Mehmet Bey Üniversitesi (KMÜ ) Saglik Yüksek Okulu ve Türk Hemsireler Dernegi Karaman Subesi isbirligi ile Kutlama Programi gerçeklestirildi.

“Bir Saglik Çalisani Olarak Hemsire; Ya Benim Sagligim ” Konferansi Verildi

Karaman Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçeklestirilen etkinlige Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoglu, Idari ve Mali Hizmetler Baskani Hüseyin Karasüleymanlioglu, Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Orhan Fesçekoglu, KMÜ Saglik Yüksek Okulu Prof. Dr. Ali Sahin, KMÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fevzi Kiliçel ile çok sayida saglik çalisani, ögretim görevlisi ve saglik yüksekokulu ögrencileri katildi.
Programda ilk olarak meslektaslari adina konusan, Devlet Hastanesi Dâhiliye Servisinde görev yapan Hemsire Sema Kebude hemsire olarak hissettiklerini, meslegi ile ilgili düsündüklerini samimi bir dille aktardi.
Hastane Yöneticisi Op. Dr. Orhan Fesçekoglu ve Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoglu’da saglik hizmetlerinde hemsirelerin rolü, önemi ve mesleki sikintilari ile ekonomik ve sosyal haklarinin iyilestirilmesi hakkinda yaptiklari konusmalarda hemsireler haftasini kutladilar.
KMÜ Saglik Yüksek Okulu Prof. Dr. Ali Sahin’de “Hemsire” isimli siirini okuyarak programa katildi.
KMÜ Saglik Yüksek Okulu Hemsirelik Bölümü Ögretim Üyesi ve Türk Hemsireler Dernegi Karaman Subesi Baskani Yrd. Doç. Dr. Ayse Sonay Türkmen “Hemsirelerin Vardiyali Sisteme Yönelik Düsünceleri” konulu yapmis oldugu anket çalismasinin sonuçlariyla ilgili bir sunum gerçeklestirdi.
Akdeniz Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Saliha Hallaç’in Konferansi Ilgiyle Dinlendi
Hemsirelik Haftasi Kutlamalari çerçevesinde programa katilmak üzere Ilimize davet edilen Akdeniz Üniversitesi Hemsirelik Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Saliha Hallaç ’ta “Bir Saglik Çalisani Olarak Hemsire; Ya Benim Sagligim ”konulu konferans verdi. Dinleyiciler tarafindan oldukça begenilen ve ilgiyle dinlenen konferansta bilimsel, entelektüel ve sosyal manada hemsirelik meslegine deginildi. Hemsire olarak nasil mutlu olunacagi, hemsirenin hayata dokunusu ve bir hemsirenin hayatinda mesleginin ne kadar yer kapladigi konusunda örnekler verildi.
Kutlama Programinda ayrica Karaman Devlet Hastanesinde mesleginde 30 yilini dolduran 15 ebe ve hemsireye ödülleri verildi. Eskiden hemsirelerin kullandigi ve hemsireligin sembolü olarak kabul edilen kep seklindeki plaketler büyük begeni topladi.
Hemsireler Haftasina özel hazirlanan pasta kesimi merasiminin ardindan Saglik Yüksek Okulu Ögrencilerinin hazirladigi müzik dinletisi ve kokteyl ile program sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284