Bu Ralli Diğerlerinden Çok Farklı

İlimizin de aralarında bulunduğu ambulans ve sağlık ekipleri “1 -7 Aralık Acil sağlık Hizmetleri Haftası” münasebeti nedeniyle Konya’da buluştu.

Bu Ralli Diğerlerinden Çok Farklı

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası münasebetiyle ambulans rallisi düzenlenerek şoförlere eğitim verildi.   Etkinlikler kapsamında Türk Yıldızları Parkında ambulanslar için parkur oluşturuldu. Parkurda ambulans şoförlerine eğitim verildi. Daha sonra senaryo gereği yaralanan birine ambulans ekipleri hızla müdahale etti.  
Etkinlikle ilgili bilgi veren Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Konya İl Sağlık Müdürlüğü olarak halkımızda 112 acil sağlık hizmetleri hakkında farkındalığını artırmak, kendi çalışanlarımızın bilgi, eğitim ve motivasyonu geliştirmek amacıyla bir takım faaliyetler düzenlendik. Bugün de ambulans rallisi adı altında 5 etaptan oluşan bir eğitim faaliyetimiz var. Ralli demek ambulanslarımızın hız yapması demek değildir. Ambulans rallisi 5 etaptan oluşuyor. Birinci etap hastaya medikal müdahale, ikinci etap travmalı bir hastaya müdahale, üçüncü etap ambulans sürüş teknikleri eğitimi, dördüncü etap hastalarımızın taşınma eğitimi ve son olarak da triaj dediğimiz hastalarımızın uygun zamanda uygun yerlere transferini sağlayacak bir eğitim. Bu eğitime Aksaray, Karaman ve Konya olmak üzere 3 ilden bölge ekiplerinden oluşan 14 ekibimiz katıldı. Çok verimli, kaliteli ve motivasyon artıcı bilgi paylaşımını artırıcı bir eğitim düzenledik. 112 demek zaman demek. Sağlık Bakanlığımızın sağlıkta dönüşüm ve gelişim projesinde en fazla nasibini alan en fazla ilerleme gösteren birimlerimizden biri 112 sağlık hizmetlerimizdir. 112 sağlık hizmetlerimiz artık” dedi. 
Ambulans ralli parkurunun ardından etkinlik senaryo gereği uçak kazasında yaralanan kişilere müdahale ile devam etti. Uçak kazası tatbikatı gerçeğini aratmadı. Haber: İHA


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284