Dağda Yaralanan Çoban Hava Ambulansı İle Sevk Edildi

Başyayla’da küçükbaş hayvanlarını otlatırken silahının kaza ile ateş alması sonucu yaralanan çoban hava ambulansı ile Konya Selçuk Üniversitesi Tıp fakültesine sevk edildi.

Dağda Yaralanan Çoban Hava Ambulansı İle Sevk Edildi

Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “13.09.2021 tarihinde, Karaman Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi Başhekimliğimize bağlı 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne gelen bir ihbar üzerine harekete geçirilen Başyayla İlçemizdeki 112 ambulans ekibimiz olay yerine hemen çıkış yapmış, yaklaşık 40 dakika süren ambulans ulaşımından sonra bölgenin dağlık ve araç ilerleyişine imkan vermemesi sebebi ile yaklaşık 1 saat kadar da yaya olarak ilerleyip olay yerine intikal ettiklerinde dağda küçükbaş hayvanlarını otlatmakta iken kayalıklardan düşüp tüfeğinin ateş alması sonucunda yaralanan bir vatandaşımızın olduğunu görüp, hemen düştüğü yerde ilk müdahaleyi yaparak , olay yerinde bulunan diğer köylü vatandaşlarımızın da desteği ile yaklaşık bir saatlik bir çalışma sonucunda düştüğü yerden çıkarılmıştır. Ekibimizce yapılan son değerlendirme ile komuta merkeziyle irtibata geçilerek hava ambulansı talebinde bulunulmuş, harekete geçen hava ambulansımız kısa sürede dağlık bölgeye iniş yaparak yaralı vatandaşımızın Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevkini sağlamıştır.

Zorlu arazi şartlarında, canları pahasına yaralıya ulaşarak hayat kurtaran sağlık ordumuzun önemli bir parçası olan 112 ekiplerimize ve onları yalnız bırakmayıp olay yerine koşan, onlarla birlikte cansiperane mücadele veren vatandaşlarımıza da canı gönülden teşekkür eder, yaralı vatandaşımıza acil şifalar dilerim.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284