Diş Hekimleri Günü Unutulmadı

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Hasan Arslan, Ağız - Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Diş Hekimleri Günü nedeniyle diş hekimlerini tebrik etti.

Diş Hekimleri Günü Unutulmadı

Dr. Hasan Arslan Karaman Ağız Diş Sağlığı Merkezinde ( ADSM ) başta Başhekim Dt. Fatih Kutsal olmak üzere görevi başındaki tüm diş hekimleri tek tek ziyaret etti.

Kamu Hastaneleri Birliği Karaman Genel Sekreteri Dr. Arslan yaptığı açıklamada, ağız ve diş sağlığının, genel sağlığın bir parçası olduğunu belirterek toplumumuzda insanların kaliteli yaşamları için ağız ve diş sağlığına önem göstermeleri gerektiğini vurguladı.

“Bütün insanlığın yaşamında öncelikli önemli olan sağlığı ve sağlık halinin devamıdır. Sağlık halinin devamı yaşam kalitemizde belirleyici bir unsurdur. Ağız ve diş sağlığını bozan faktörler bireyin vücut sağlığını da doğrudan etkilemektedir. Diş çürüğü ve diş eti hastalıkları ülkemizde yaygınlık ve şiddeti en yüksek olan hastalıkların başında gelmektedir. Dünyada yılda 36 milyon insanın ölümüne yol açtığı bildirilen diyabet, kalp damar hastalıkları, üst solunum yolu hastalıkları ve kanser gibi bulaşıcı olmayan kronik hastalıkların meydana gelme nedenleri diş çürüğü, diş eti ve ağız hastalıkları ile aynıdır” dedi.

Diş ve diş eti hastalıklarının önlenebilir, kontrol edilebilir ve davranışlarla iyileştirilebilir hastalık gurubuna girdiğini ve erken dönemde alınacak koruyucu tedbirlerle hastalıkların oluşmadan önlenebildiğini dile getiren Genel Sekreter şöyle devam etti.

“Karaman’da zor fiziki koşullarda nitelikli sağlık hizmeti vermeyi görev bilen ve sağlıklı bir toplum için sorumluluğunun bilincinde olan tüm diş hekimlerimizin günlerini en içten duygularımla kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284