Diyaliz Hastaları Hastanede Misafir Ediliyor

İlimiz genelinde yaklaşık 10 gündür devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle diyalize giren hastaların tedavilerinin aksamaması için Karaman Devlet Hastanesinde misafir ediliyor.

Diyaliz Hastaları Hastanede Misafir Ediliyor

Kaliteli ve modern tıp uygulamalarını sunma gayretiyle hizmet veren Karaman Devlet Hastanesi tüm hastalarına konforlu ve eşit sağlık hizmeti ulaştırabilmek için her türlü soruna çözüm buluyor.

Karaman Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine bağlı Karaman Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Orhan Fesçekoğlu misafir anne uygulamasının yanında ulaşımda zorlanan diyaliz hastalarını da hava koşulları normale dönünceye kadar hastanede misafir ettiklerini bildirdi.

Op. Dr. Fesçekoğlu Diyaliz Ünitesine devam eden 60 hastaya sunulan servis hizmetlerinin kar nedeniyle özellikle köy yollarında aksamalara neden olduğunu bu nedenle haftada 3 gün 4’er saat diyalize giren hastaların tedavilerinin de etkilendiğini hatırlatarak, “Diyalize girmek zorunda olan hastalarımızın 3’ü Kâzımkarabekir, 4’ü Ayrancı İlçelerinden 1’i İslik,1’i Ekinözü,1’i de Kılbasan Köyünden olmak üzere toplam 12 hasta ve merkezden 48 hasta olmak üzere taşımalı servis hizmeti sunuyoruz. Son günlerde yağan yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe ve köy yollarında ulaşımın sağlanamaması ve riske girilmemesi adına 2 haftadır 12 hasta çeşitli dönemlerde yatırılarak hemodializ tedavilerinin devamlılığı sağlandı” dedi.

Hastaların hastanede misafir edilmeleri konusunda her türlü imkânı ve yardımı sunan Nefroloji Uzmanı Dr. Refik Olmaz ve ekibine de teşekkür eden Hastane Yöneticisi diyaliz hastalarının yanında refakatçilerinin de isteğe bağlı kalabildiklerini dile getirdi.

Diyaliz tedavisi gören hasta ve hasta yakınları da verilen sağlık hizmetlerinden duydukları memnuniyeti açıklarken “Bu karda kışta bizi misafir eden tüm çalışanlara teşekkür ediyoruz. Hastane sıcacık, yemekleri güzel, odalarımız konforlu, tedavimiz de devam ediyor” dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284