Doktor Hastaların Ayağına Gidiyor

Karaman Devlet Hastanesinin profesyonel Evde Sağlık Hizmetleri Ekibi, evinden çıkamayan sağlık sorunu olan hastaların imdadına yetişerek onlara sağlık hizmeti sunuyor. 

Doktor Hastaların Ayağına Gidiyor

Evde Sağlık Hizmetleri Sorumlu Hekimi Dr. Abdullah Çelik “Evde sağlık hizmetlerinden engelli, felçli, yatağa bağımlı, son dönem kanser hastaları, terminal dönem palyatif bakım hastaları, ileri derecedeki kas hastaları, ileri derecede solunum sistemi hastalıklarına sahip kişilerin yararlanabildiğini belirtti.

Dr. Çelik Karaman Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetlerinin 14 ( 1 hekim, 6 hemşire, 1 evde sağlık teknikeri, 2 taşıma personeli, 2 sekreter ve 2 şoför) kişiden oluşan alanında profesyonel bir ekiple, iki evde sağlık aracı ve iki nakil aracı olmak üzere dört hizmet aracı ile Karaman’da yaklaşık 1200 hastaya sağlık hizmeti götürdüklerini belirtirken bu işe gönül verdiklerini ve severek yaptıklarını da ekledi.

Evde Sağlık hizmeti alabilmek için başvuru yapıldığında, başvurular kayıt altına alınarak en kısa zamanda Koordinasyon Merkezince değerlendiriyor. İlgili adrese ekip gönderilerek inceleme yapılıyor. Evde sağlık hizmeti almak için başvuran kişi veya aile bireylerine değerlendirme sonucunun olumlu veya olumsuz olduğu konusunda en kısa sürede bilgi veriliyor. Hizmet alan hastalar belirli bir program kapsamında randevu usulünce ziyaret ediliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284