Dünyaca Ünlü Cerrahlar Karaman'da Sempozyum Verdi

İl Sağlık Müdürlüğü, Karaman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Akdeniz Üniversitesi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Organ Bağışı ve Nakli Sempozyumu” Devlet Hastanesi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Dünyaca Ünlü Cerrahlar Karaman'da Sempozyum Verdi
Toplantıya Vali Murat Koca, Vali Yardımcısı Erkan Karahan, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Çevik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Altunsoy, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Hüseyin Karasüleymanlıoğlu, daire müdürleri ve hastane personeli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Altunsoy açılış konuşmasında organ bağışının önemine vurgu yaparak, ilimizde 500 kişinin organ bağışı yaptığını, toplumda farkındalığın artırılması için bu tür faaliyetlere önem verdiklerini, katılan kişilerin evlerinde, işyerlerinde, kampüslerde ve sosyal ortamlarında organ bağışı ile ilgili konuşmalarını sağlayarak, konunun yaygınlaşmasını amaçladıklarını, bırakacağımız en büyük mirasın bağışlayacağımız organlar olacağını ifade etti.
Daha sonra Akdeniz Üniversitesi’nden gelen Uzm. Dr. Nilgün Keçecioğlu, Prof. Dr. Bülent Aydınlı, Prof. Dr. Ömer Beyazid ve Prof.Dr. Ömer Özkan tarafından ülkemizde yapılan organ bağışı, organ nakilleri ile yüz ve kol nakilleri hakkında sempozyum verildi.
İlimizde yapılan sempozyuma çevre illerden de yoğun katılım sağlandı. Organ Nakli olan kişilerin hayat hikayelerini anlatmasının ardından plaket töreni ile sempozyum sona erdi.












 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2016, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284