E-Reçeteye Geçis Ertelendi

Yurt genelinde daha önce 1 Ocak Sali günü baslayacagi duyurulan ”e-reçete” geçis tarihinin, 15 Ocak’a ertelendigi bildirildi.

 E-Reçeteye Geçis Ertelendi

Tük Eczacilari Birligi Genel Sekreteri Harun Kizilay, yaptigi açiklamada, görülen bazi eksikliklerin giderilmesi için e-reçete uygulamasinin SGK Baskanligi tarafindan baslangiç tarihinin 15 Ocak’a ertelendigini belirterek sunlari söyledi:
”Sosyal Güvenlik Kurumu Baskanligi tarafindan yapilan açiklamalarda, 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle hekimler tarafindan yazilan tüm reçetelerin, e-reçete olarak yazilmasi gerektigi, bu tarihten itibaren yazilmis olan manuel reçetelerin eczaneler tarafindan karsilanmayacagi belirtilmekte idi. Yapilan bu açiklama sebebiyle Birligimize meslektaslarimiz tarafindan, e-reçeteye geçis islemleri için belirlenen 1 Ocak 2013 tarihi ve sonrasinda yasanacak sikintilar ile ilgili bildirimler ulasmaktadir. Konu ile ilgili olarak Birligimiz tarafindan SGK yetkilileri ile görüsmeler gerçeklestirilmis olup, e-reçete karsilanmasi ile ilgili tarihin SGK tarafindan 15 Ocak 2013 olarak belirlendigi bilgisi alinmistir. E-reçete uygulamasi 15 Ocak’tan itibaren baslayacaktir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284