Emzirme Danışmanlığı Eğitimi Verildi

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ‘Emzirme Danışmanlık Eğitimi’ verilerek başarı sağlayan katılımcılara ‘Eğitim Katılım Belgesi’ verildi.

Emzirme Danışmanlığı Eğitimi Verildi

İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili olarak, “Bebek ve çocuk sağlığını geliştirmek için emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi doğrultusunda Bakanlığımızca “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı’’ ve ‘’Tamamlayıcı Beslenme Programı’’ yürütülmektedir. Program çerçevesinde İlimizde sağlık çalışanlarına yönelik ‘’Emzirme Danışmanlığı Eğitimi’’ düzenlenmiştir.Eğitimde anne sütünün önemi, emzirmenin başlatılması ve sürdürülmesi esnasında karşılaşılan güçlüklerle nasıl baş edileceği, bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesinin önemi,  6. ayından sonra 2 yaş ve ötesine kadar tamamlayıcı beslenmeyle birlikte emzirmenin sürdürülmesi gibi konular vurgulanmıştır.

Halk Sağlığı Başkanlığımız Koordinasyonunda; Emzirme Danışmanlığı Eğitimi İlimiz genelinde doktor, ebe, hemşire ünvanı ile görev yapan ve teorik eğitimini Uzaktan Sağlık Eğitim Sistemi (USES) üzerinden tamamlayan 140 sağlık çalışanına 12.01.2022 ve 21.01.2022 tarihleri arasında Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 3 saatlik pratik eğitim şeklinde düzenlenmiş olup eğitim sonrası başarı sağlayan katılımcılara 5 yıl geçerliliği olan ‘’Eğitim Katılım Belgesi’’ verilmiştir.”

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2022, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284