Erenoğlu: “Meslek Gruplarının İçinde En Fazla Sözel yada Fiziksel Şiddete Maruz Kalanlar Sağlık Çalışanlarıdır”

Karaman Devlet Hastanesi’nde tüm çalışanlara verilen Hizmet içi Eğitimlerine konuk olan Dr. Ayhan Erenoğlu meslek gruplarının içinde en fazla sözel ya da fiziksel şiddete maruz kalanların sağlık çalışanları olduğunu söyleyerek “ çünkü bizim mesleğimiz, iş alanımız buna izin veriyor” dedi.

Erenoğlu: “Meslek Gruplarının İçinde En Fazla Sözel yada Fiziksel Şiddete Maruz Kalanlar Sağlık Çalışanlarıdır”
Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu, Karaman Devlet Hastanesi Eğitim Birim tarafından, 6 gün süresince organize edilen ve tüm personelin Sağlık Bakanlığı tarafından alması zorunlu kılınan 2016 yılı Hizmet İçi Eğitimlerinin 2. Grubuna dinleyici olarak katıldı. Farklı konu başlıkları altında farklı uzman kişilerce verilen eğitimler içinde Çalışan Hakları ve Güvenliği konulu sunumun sonunda konuşarak, “Çok kutsal bir mesleğin mensuplarıyız, kutsal bir iş yapıyoruz. İnsanoğlunun hayatında sağlıktan daha önemli bir şey yoktur. Halkımızın beklentisi de bu yüzden çok yüksek. Bir kişi bankaya gidiyor kimliksiz hiçbir işlem yapamıyor, ya da sakince sıranın kendisine gelmesini bekliyor ancak bize geldiğinde aynı sabrı veya sakinliğini koruyamıyor” şeklinde konuştu.
Sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi için kriz yönetimi ve olay meydana gelmeden krizi önleme konularında sağlık çalışanlarının kendilerini yetiştirmelerini isteyen Genel Sekreter “ bizlere 2 konuda iş düşüyor: Öncelikle bizler işimizi sahipleneceğiz. Hasta ve hasta yakınlarına mümkün mertebe güler yüz, anlayış göstereceğiz. Diğer taraftan da doktoruyla hemşiresiyle temizlik çalışanı ile bir olup birbirimize sahip çıkacağız. Şiddet uygulayanlar maalesef aramızda ve bizler onlarla aynı toplumda bulunuyoruz. Bu nedenle toplumsal eğitim de şart” dedi.
Sağlıkta şiddete karşı yasal düzenlemelerin ve müeyyidelerin uygulamaya konulması için önümüzdeki günlerde yeni kararların alınacağına da dikkat çeken Dr. Erenoğlu “Benim çalışanıma şiddet uygulayan mutlaka cezasını çekmeli. Bu konuda hukuki ve psiko sosyal açıdan ne gerekiyorsa yöneticiler olarak yanınızdayız” diye konuştu.
Dr. Ayhan Erenoğlu konuşmasında ayrıca organizasyondan ve eğitimlere katılımlarından dolayı çalışanlara teşekkür ederek, eğitimlerin Sağlık Bakanlığı tarafından mutlaka alınmasının zorunlu tutulduğunu, eksiksiz tüm oturumlara katılmaları gerektiğini vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284