Erenoglu: Organ Bagisi Konusunda Iyi Düsünmeli Ve Dogru Karar Vermeliyiz

Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoglu Türkçe Parkinda kurulan organ ve doku nakli standini ziyaret etti.

Erenoglu: Organ Bagisi Konusunda Iyi Düsünmeli Ve Dogru Karar Vermeliyiz

Organ ve Doku Bagisi Haftasi nedeniyle Saglik Müdürlügü ve Karaman Devlet Hastanesi Organ Bagisi Koordinatörlükleri isbirligiyle açilan stantta görevli saglik çalisanlari ile görüsen Dr. Erenoglu çalismalar hakkinda bilgi aldi.
Organ bagisi konusunda toplumsal duyarliligin arttirilmasi, konuyla ilgili farkindalik olusturulmasi amaciyla zaman zaman bu tür etkinliklerin gerçeklestirildigini ifade eden Genel Sekreter organ nakliyle, kaybedilmesi kaçinilmaz olan hastalarin 2. bir yasam sansi yakaladiklarini belirtti. “Organ bagisi, insanin insana yapabilecegi en büyük yardimdir” diyen Dr. Ayhan Erenoglu “bizim yasama sansimiz olmasa bile, bagislayacagimiz saglikli organlarimizla baskalarini yasatma sansimiz olabilir. Bu nedenle organ bagisinin bir hayat kurtarmanin yaninda aileleri dâhil pek çok insanin yasam kalitesinin de yükseldigi unutulmamalidir. Bu bilinçle hareket etmeli organ bagisi konusunda iyi düsünmeli ve dogru karar vermeliyiz. “seklinde konustu.
Organ Bagisi Standinda halkimizin bagis konusunda merak ettikleri konularda bilgilendirmeler yapildi, brosürler ve çesitli promosyonlar dagitildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284