Eski Dogumevi Hastanesi Kaderine Mi Terk Edildi?

Ilimizde devlet vatandas isbirligiyle yaptirilan ve uzun yillar Dogum ve Kadin Hastaliklari Hastanesi olarak hizmet veren ve geçtigimiz yil yeni Devlet Hastanesi’nin hizmete açilmasiyla birlikte tüm saglik birimlerinin tek çati altinda toplanmasi kararinin ardindan yeni binaya tasinan Dogumevi’nin eski binasi simdilerde kaderine terk edilmis bir vaziyette bekliyor.

Eski Dogumevi Hastanesi Kaderine Mi Terk Edildi?

Dönemin Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Nuriye Ulu, eski Dogumevi Hastanesi binasinin yikilmayacagini ve tadilattan geçirildikten sonra Toplum Ruh Sagligi Merkezi ve Fizik Tedavi ünitesi olarak hizmetlerine devam edecegini birçok kez açiklamis hatta görevden ayrilmadan önce hastanenin deprem saglamlastirmasi için Bakanliktan yetkililerin gelerek incelemelerde bulundugunu belirtmis ve hastanenin en kisa sürede tadilata girerek 2015 yili içerisinde hizmete açilacagini ifade etmisti. Ancak üzerinden geçen süreye karsin hastanede herhangi bir çalismanin baslatilmamasi vatandaslari üzerken milyarlarca para harcanarak yaptirilan bu binanin atil durumda bekletilmesine anlam veremediklerini belirterek Kamu Hastaneleri Birligi Genel Sekreteri Ayhan Erenoglu basta olmak üzere ilimiz yetkililerini bu konuda göreve davet ettiler.
Hatta bu konuyla ilgili olarak gazetemize gelen bir mektubu da sizlerle paylasmayi uygun görüyoruz.
"Karaman'a yeni kamu yatirimlarinin yapilmasi ne kadar dogruysa, bu projelerin kisa ömürlü olmasi, uzun vadeli düsünülememesi, çok kullanisli olmamasi, yine ihtiyaç oldugu halde kullanilabilir durumdaki özellikle sagliktaki bazi kamu binalarinin atil birakilmasi da bir o kadar yanlistir ve kamu kaynaklarinin israfi demektir." diyen vatandaslar sözlerine söyle devam ettiler: "Karaman'da hastaneler açisindan varlik içinde yokluk, bolluk içinde darlik yasamaktayiz. Hiç kusura bakmasinlar ama siyasiler ve ilgili diger yöneticiler kabul etmelidir ki son yillarda Karaman'da SAGLIKLA ilgili bina ve tesislerin nasil ve hangi amaçla kullanilacagi konusunda çok büyük bir kargasa ve belirsizlik söz konusudur. Bu durum adeta "denizi geçip damlasinda bogulmaya" benzemektedir. 1947 yilinda Millet Hastanesi olarak açilan ve o günden bugüne ek binalariyla birlikte Karaman ve çevresine saglik hizmeti veren Eski Devlet Hastanesi artik Karaman'in ihtiyaçlarini karsilayamamaktaydi. O halde yeni bir Devlet Hastanesi yapilmalidir karari DOGRUYDU. Ancak uzun vadeli düsünmeden tasinmadan alelacele hem de demiryolunun dibine 82. Yil Devlet Hastanesinin yapilmasi her açidan bir felaketti ve YANLISTI.
Yeni ve müstakil bir Dogum ve Çocuk Hastanesi yapilmasi karari DOGRUYDU. Ancak büyük zorluklarla ve kit imkanlarla yapilan ve tamda sistem oturmus ve vatandas rahat etmisken bu Dogumevi ve Çocuk Hastanesinin bos bir sekilde kaderine terk edilmesi bir o kadar YANLISTI.
Eski Devlet Hastanesinin, 82.Yil Devlet Hastanesinin, Eski Dogum ve Çocuk Hastanesinin bos birakilmasi, ne yapilacaginin bilinmemesi ve buralarin geleceginin ne olacagi ile ilgili kamuoyunun aydinlatilmamasi daha da büyük bir YANLISTIR.
Yeni Devlet Hastanesi yapilmasi son derece DOGRUYDU. Ancak Eski Devlet Hastanesi bos dururken, 82. Yil Devlet Hastanesi bos dururken, Eski Dogumevi ve Çocuk Hastanesi bos dururken, güya çok ferah, modern ve kullanisli olacak diye yapilan ve 2014 de hizmete açilan 450 yatak kapasiteli Yeni Devlet Hastanesinde neredeyse bütün bölümlerin ve özellikle Dogum ve Çocuk Bölümünün diger bölümlerle iç içe girmis ve birbirine karismis olmasi ve daha da önemlisi hastalarin ve refakatçilerin üst üste yigilmasi, bir kisilik odalarda iki, üç, dört; iki kisilik odalarda bes, alti kisinin kalmak ve yatmak zorunda birakilmasi, hijyen sorununun olusmasi ise YANLISLARIN EN BÜYÜGÜDÜR.
Bu durumda hastalarin sagligi daha da bozulurken, hasta sahipleri de hastalanmakta ve bu durum karsisinda adeta psikolojileri bozulmaktadir.
Hiç kimse kusura bakmasin ama bu memleketten ne bakanlar, ne milletvekilleri, ne valiler, ne baskanlar geldi geçti. Makamlar, mevkiler gelip geçer. Kalici olan güzel izler birakmak ve hayir dualar almaktir. Kamu kurumlari kimsenin egosunu tatmin yerleri degil, vatandasa hizmet yerleridir.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284