EVAR Tedavisi Karaman’da Güven Veriyor

Damar içine yerleştirilen kataterler ve bunlar üzerinde ilerletilen stent adı verilen açık ameliyat olmadan greflerin anevrizma içine yerleştirilmesi ve kapatılması yöntemi olan EVAR, tüm dünyada 20 yıldır, ülkemizde ise son 10-15 yıldır git gide yaygınlaşıyor.

EVAR Tedavisi Karaman’da Güven Veriyor

EVAR tedavisi artık Karaman’da güvenle yapılan bir ameliyat haline geldi. Son iki haftadır Karaman Devlet Hastanesinde iki hastaya başarıyla uygulanan tedavi bazı büyük merkezlerde teknik imkansızlıklar nedeni ile uygulanamıyor.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Karaman Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Osman Yaşar Işıklı, “Karaman Devlet Hastanesi’nin sahip olduğu teknik donanım bize bu imkânı vermektedir. Üstelik her iki hastada M.A.T (78) ve A.K (80) yaşlarındadır. Ayrıca her iki hastada 12 ila 6 yıl önce kalplerinden bypass ameliyatı geçirmiş. Yani bu hastalar bütün cerrahların hangi işlem olursa olsun ameliyat yapmaktan çekindiği risk grubunda olan hastalardır. Biz bu gruptaki hastalarımızı anestezi doktorlarının eşliğinde uyutarak işleme aldık. İşlem sonrası tedbir amaçlı 2 gün yoğun bakımda tuttuk. Hiçbir sorun ile karşılaşmadık. Hastalarımızın sağlıklarına kavuştuğunu görmek ise bizim için ödüldür. Bu tür gelişmeler bize güç ve moral vermektedir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284