Evde Saglik Hizmetleri Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Il Saglik Müdürlügü tarafindan 2010 yilinda Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan evde saglik hizmetleriyle ilgili olarak hizmette aksakliklarin giderilmesi ve daha verimli bir çalismanin saglanmasi amaciyla 112 saglik personeline egitim verildi.

Evde Saglik Hizmetleri Bilgilendirme Toplantisi Yapildi
Il Saglik Müdürü Nuriye Ulu, Saglik Müdür Yardimcisi Hikmet Yilmaz baskanliginda Merkez Evde Saglik Hizmet Birimi Sorumlu Tabibi Dr. Derya Aycan tarafindan verilen egitimde yapilan çalismalar degerlendirildi.
Saglik Müdürlügü’nden edinilen bilgiye göre “Karaman ilinde Evde Saglik Hizmetleri 2010 yilinin basinda Karaman Devlet Hastanesi bünyesinde 1 Doktor, 1 Hemsire, 1 Saglik Memuru ve 1 Soförden olusan bir ekip ve 1 hizmet araci ile birlikte hizmete baslamistir. 2011 yilinin 2.yarisindan itibaren Ermenek Devlet Hastanesi bünyesinde Ermenek bölgesinde ve 2012 yilinin basindan itibaren Karaman Merkez Toplum Sagligi Merkezi bünyesinde de bir mobil ekip olusturularak Karaman ilinde hizmet vermeye baslanmistir. Evde Saglik Hizmetlerinin hizmet verdigi hasta gruplari, Yataga tam bagimli kisiler, Son dönem Kanser ve Kronik hastaliklari olan kisiler, Bu hastaliklari olup Evde Saglik Hizmeti kapsamina alinan hastalarin ayrica agiz ve dis sagligi hizmetleri de verilmektedir. Karaman ili Evde Saglik Hizmetlerinde suanda kayitli hasta sayisi 170 olup bu hizmete ihtiyaci olan vatandaslarin 444 38 33 (444 EVDE) numarasini aramalari yeterlidir” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284