Göz Damlalarina Reçete Zorunlulugu

Saglik Bakanligi, göz muayenesinde kullanilan bazi damlalarin eczanelerde reçetesiz satilmasini önlemek için genelge yayimladi.

Göz Damlalarina Reçete Zorunlulugu

Genelgede suistimallerin önlenmesi için söz konusu göz damlalari sadece uzman doktorlarinin reçeteye yazabilecegi belirtildi.
Saglik Bakanligi Türkiye Ilaç ve Tibbi Cihaz Kurumu tarafindan hazirlanan, 81 ilin valilik, saglik kuruluslar ve eczaci odalarina gönderilen genelgede, ’Siklopenat Hidroklorür’, ’Tropikamid’ ve ’Fenilefrin’ etkin maddesini içeren göz damlalarinin kontrollü tüketiminin saglanmasi için reçete karsiligi satilabilecegi belirtildi.
SADECE UZMAN GÖZ DOKTORLARI YAZABILIR
Genelgede, düzenlenecek reçetelerin eczanelerde saklanmasi gerektigi ve bu tür reçeteleri sadece uzman göz doktorlarinin yazabilecegi belirtildi. Doktorlarin muayene öncesi gözbebeginin büyümesini saglamak için kullandigi, ’Sikloplejin Göz Damlasi yüzde 1’, ’Siklomid Steril Göz Damlasi yüzde 1’, ’Mydriacyl Steril Oftalmik Solüsyon yüzde 0.5’, ’Tropamid Fort Steril Göz Damlasi yüzde 1’, ’Tropamid Steril Göz Damlasi yüzde 0.5’, ’Tropicamide Göz Damlasi yüzde 1’, ’Fenilefrin yüzde 10 Steril Göz Damlasi’ ve ’Mydfrin yüzde 2.5 Steril Göz Damlasi’ artik göz doktorunun verdigi reçete olmadan eczanelerden alinamayacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284