Gözde Son Teknoloji

Dünyagöz Hastanesi Konya Şubesi’nin genç ve tecrübeli doktorlarından Op. Dr. Mehmet Gülmez aynı aileden iki kişinin görme oranlarını farklı lazer yöntemleri ile arttırdı.

Gözde Son Teknoloji

Op. Dr. Gülmez katarakt şikayeti olan 58 yaşındaki Huriye Özkürkçüler isimli hastanın ‘ Femtosaniye Lazer ‘ yöntemiyle görmelerini %10’dan %96’ya çıkardı. Operasyon süreci ile ilgili Dr. Gülmez şunları söyledi ‘ Hastamız az görme şikayeti ile bize geldi ve yapılan muayene sonucu az görmesinin katarakt oluşumundan kaynaklandığını belirledik. Katarakt, ilaçla veya gözlükle tedavi edilebilen bir rahatsızlık değildir. Kataraktın ilerlemesini durdurabilecek etkili bir yöntem yoktur ve oluşmuş bir kataraktın tek tedavisi ameliyattır. Modern tekniklerin gelişimi ile günümüzde katarakt ameliyatları iğnesiz, narkozsuz, ağrısız yapılarak hasta aynı gün evine dönmektedir. Katarakt ameliyatında dikkat edilmesi gereken bazı önemli unsurlar vardır. Hekimin tecrübesi ve göz içine konulan merceğin kalitesi, ameliyatın başarısını doğrudan etkiler. Biz hastamızın katarakt ameliyatını Femtosaniye Lazer yöntemi ile gerçekleştirdik. Bıçaksız katarakt ameliyatı olarak da adlandırılan "Femtosaniye Lazer" adı verilen lazer teknolojisiyle ameliyatın en önemli aşamaları bıçak kullanılmadan yapılıyor. Bu yöntemle komplikasyon riski önemli oranda düşüyor. Katarakt ameliyatlarında ender de olsa insan elinin engelleyemediği bazı komplikasyonlar görülebiliyor. Bu komplikasyonların oluşmaması için doktor deneyimi önem taşıyor. "Femtosaniye Lazer" teknolojisi ile göz içine yerleştirilen çok odaklı mercek seçeneği ile aynı operasyonda kataraktın yanısıra uzak ve yakın görme sorununa çözüm getirmek de mümkün olabiliyor. Huriye Hanım’ın da iki gözüne yapılan Femtosaniye Lazerle kataraktını aldık ve görmelerini %10’dan %96’ya çıkardık. ‘

Aynı aileden olan diğer hasta İbrahim Özkürkçüler’de i-lasik yöntemi ile gözlüklerinden kurtuldu. Ameliyat süreci ile ilgili değerlendirmede bulunan Gülmez, lens ve gözlük kullanmak istemeyen kişilerin modern teknoloji yardımı ile lazerle göz tedavisi olarak gözlüklerinden kurtulabileceklerini söyledi. Op. Dr. Gülmez ‘ İbrahim Bey hastanemize lazer muayene için geldi ve gözlük atmak istediğini söyledi. Şuan da en acısız yöntem olan i-lasik yöntemi ile istediği gibi gözlüğünden kurtuldu. Lazer tedavisinde ikinci nesil tedavi olarak belirtilen i-lasik tedavi yöntemi gözlük ve lens kullanan hastalarda yüzde 95 oranında başarı sağlıyor. Uzağı, yakını net göremeyenler hastalarda kullanılan bu yöntem sayesinde kişide ‘Kartal Göz’ adı verilen mükemmel görüş sağlanabiliyor. ‘ şeklinde açıklamalarda bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284