Halk Sagligi Laboratuari Üçüncü Defa Uluslararasi Basari Sertifikasi Aldi

Ilimiz Halk Sagligi laboratuari üçüncü kez uluslar arasi basari sertifikasi aldi.

Halk Sagligi Laboratuari Üçüncü Defa Uluslararasi Basari Sertifikasi Aldi

Halk Sagligi Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy ile Halk Sagligi Müdür Yardimcisi Dr. Hikmet Yilmaz tarafindan, Halk Sagligi Laboratuarina Merkezi Amerika’da bulunan BIO-RAD Laboratuari tarafindan gönderilen ve uluslararasi laboratuarlarin karsilastirildigi yeterlilik testi ile alinabilen, EQAS Aylik Klinik Kimya Eksternal Kalite Basari Sertifikasi Halk Sagligi Laboratuari sorumlusu Bil. Uzmani Kimya Mühendisi Zafer Zeybek’e takdim edildi.

Halk Sagligi Laboratuari Sorumlusu Zafer Zeybek, Halk Sagligi Laboratuarinda yapilan Biyokimya, Hemogram ve HBA1c analizlerinin en güvenilir sonuçlarini, hizmet verilen aile hekimlerine sunmanin ana hedefleri oldugunu; analize alinan numunelere günlük kontrollerde uluslararasi laboratuarlar arasi karsilastirma testlerinin yapildigini, çalismalarinda her türlü destegi veren Halk Sagligi Müdürü Dr.Ali Riza Altunsoy’a tesekkür etti.
Halk Sagligi Laboratuarinin daha öncede hematoloji ve hemoglobin dis kalite kontrol programlarinda basari sertifikasi bulunmakta olup almaya hak kazanilan bu üçüncü basari sertifikasi, Laboratuarin Temmuz 2011- Haziran 2012 döneminde gerçeklestirilen '10.Döngü Aylik Klinik Kimya Dis Kalite Programinda' uygulanan yeterlilik testlerinde üstün basari göstermesi sonucunda oldu.
Ayrica Halk Sagligi Laboratuarinin 2013 yilina yönelik hedefler ve çalismalari konusunda 2013 yilinda mevcut hizmet kalitesini gelistirilmesine yönelik olarak ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikalarinin edinilmesi, bu kapsamda çalismalar yapilmasi konusunda ortak kanaate varildi.
Halk Sagligi Müdürü Dr. Ali Riza Altunsoy, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Sertifikasinin hasta memnuniyetini artiracagindan, alinmasi gereken önemli bir sertifika oldugunu belirtti.
Dr.Ali Riza Altunsoy, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemine geçis için Halk Sagligi Müdürlügü ve diger kurumlarimizin da dâhil oldugu bir çalisma yapilmasi bu konuda her türlü destegin verilecegini önemle vurgulandi.
Bu kapsamda ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi yetkinligine sahip Uzman Biyolog Sami Karagöz’ün koordinatörlügünde, 2013 yili ilk alti aylik dönemi içerisinde ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi belgelendirmesinin alinmasi için çalismalarin baslatilmasi karari alindi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284